Okumak Güzeldir Online Kitap Okuma Yarışması!

Eyüpsultan Belediyesi yarın akşam 21.00-22.00 saatleri arasında Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışmasının ikincisini gerçekleştirecek. Belediye, bu yarışmayı düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yapmaya başlamıştı. Aslen, 26 Mayıs 2021 tarihinde yapılması planlanan sınav teknik aksaklıklar nedeniyle yarın tekrarlanacak. Türkiye’nin her yerinden 50 bini aşkın yarışmacı, online olarak gerçekleşecek sınava saat 21.00’da yarisma.eyupsultan.bel.tr adresinde aktif olacak butona tıklayarak katılabilecek. Yarışma Ömer Seyfettin’in Yüksek Ökçeler, Sait Faik Abasıyanık’ın Son Kuşlar, İhsan Oktay Anar’ın Puslu Kıtalar Atlası, Peyami Safa’nın Fatih Harbiye ve Yavuz Bahadıroğlu’nun Merhaba Söğüt adlı kitaplarıyla ilgili toplam 50 sorudan oluşuyor. 25 Mayıs’ta yer alan ve iptal eden sorular için https://www.eyupsultan.bel.tr/tr/main/news/okumak-guzeldirin-sinav-gunu-aciklandi/16302 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Gelelim yarışmanın ödüllerine. 1. olana 5000 TL gibi bu zamanda çoğu insanın ihtiyaç duyduğu ve nefes alacağı bir maddi ödülün yanı sıra bir dizüstü bilgisayar, 2. olana 3000 TL ve bir tablet, 3. olana 2000 TL ve tablet, ilk 25’e 4 gün 3 gecelik Kapadokya gezisi (Sınavın iptalinden önce aynı ödül ilk 20 için geçerliydi.), ilk 100’e 28 ciltlik minyatür kitap seti ve ilk 200 kişiye 50 TL’lik kitap çeki hediye edilecek.

Belediyeye böyle güzel bir amaçla, insanları okumaya teşvik ettiği için teşekkür ediyorum. Kendilerinin bunun dışında tablet ödüllü en güzel bahçe teras ve balkon yarışmaları, YKS sınavına girecek öğrenciler için yaz kampı etkinlikleri ve lise ve üniversite öğrencilerine C ve Python gibi diller ile uygulama tasarlama ve Photoshop öğrettikleri online kursları da bulunmakta. Daha fazla bilgi için resmi sitelerini ziyaret edebilir ya da İnstagram hesaplarına istediğiniz soruları yöneltebilirsiniz. Öğrencilere yönelik son saydığım online kurslara başvuru için: https://basvuru.eyupsultan.bel.tr/

Kendilerine bu yazıyı yazmama izin verdikleri ve niyetine hizmet eden yarışmaları için teşekkür ediyorum. Yarın gerçekleşecek yarışma için herkese bol şans!

Eyüpsultan Belediyesi Resmi Sitesi: https://www.eyupsultan.bel.tr/

Okumak Güzeldir Yarışması için resmi site: https://yarisma.eyupsultan.bel.tr/

Duyurulardan ve gelişmelerden haberdar olabilmek için Instagram hesapları: https://www.instagram.com/eyupbelediyesi/

Leave a Reply