Bilkent’in Tilkilerinin Centaury Cup Hikayesi

19-20 Ağustos’ta Silivri’de BOUN Centaurs Quidditch takımının düzenlediği turnuvaya Bilkent Foxes olarak katıldık. Takımımızın oyuncularının yanında turnuvanın özel bir turnuva olması nedeniyle İTÜ Honeybees’ten 2 ve Avusturya’nın Vienna Vanguards takımından 1 oyuncuyla katıldığımız turnuvada 8 takım yarışırken turnuvayı kazanan METU Unicorns’un merc takımı (birden çok takımın oyuncularının bir araya gelerek turnuva için oluşturdukları takım türü) olan METU Popcorns olurken,  ODTÜ Hipogriffs ikinciliği, ev sahibi BOUN Centaurs ise üçüncülüğü elde etti. Takımımız ise birtakım şanssız sonuçların ardından turnuvayı 6.sırada tamamladı.

Grup  kuraları çekildiğinde hemen her turnuvada olduğu gibi kura şanssızlığımız kendini göstermiş ve ölüm grubu niteliğindeki B Grubu’nda METU Popcorns, BOUN Centaurs ve İTÜ Zombees ile beraber yerimizi almıştık. Cumartesi sabahı oynanan ilk maçta rakibimiz turnuvanın favorilerinden biri olan güçlü METU Popcorns’tu. Temel amacımızın yaz döneminin ardından bir takım olarak oynamayı yeniden hatırlamak ve rakibi yavaş oyunla düşük skorlarda tutarak kazanma ihtimalimizi artırmak olduğu maçta neredeyse snitch sahaya girene kadar bu amacımızı gerçekleştirirken 17.dakika geldiğinde METU Popcorns 30 sayılık snitch rangeinin dışına (70-30)  çıkmayı başardı. Snitch koşucusunun sahaya girdikten çok kısa bir süre içinde rakip tarafından yakalanmasıyla maçtan 100-30 mağlup ayrıldık. Gruptaki ikinci maçımızda ise rakibimiz turnuvanın ev sahibi BOUN Centaurs’tu. İyi başladığımız maçta yediğimiz arka arkaya sayılarla 50-20 geri düşerken snitchin sahaya girmesiyle uyguladığımız savunma stratejisi ile snitchin yakalanmasını engellerken farkı da yavaş yavaş kapatmaya başladık ve skoru 70-50’ye getirmemizden saniyeler sonra snitchi almayı başararak 80-70 ile unutulmaz bir galibiyet aldık. Artık hedef maçımızı kazanmış ve grup ikinciliğini elde ettiğimiz düşüncesiyle rahatlamıştık, ancak grubun son maçında bizi tatsız bir sürpriz bekliyordu. İlk iki maçta oynadığımız takımlara kıyasla kağıt üstünde daha zayıf olan ve bu sebeple görece rahat mağlup edebileceğimizi düşündüğümüz İTÜ Zombees bize karşı maçın başından itibaren ciddi bir direnç sergilerken bir türlü skor üstünlüğünü sağlayamadık ve snitch oyuna girdiğinde skorun 50-50 olmasıyla artık snitch yakalayışının sonucu belirleyeceği gergin dakikalar başladı. Bu dakikalarda oyundan mental olarak düşmemizle rakibimiz önce 80-50 üstünlüğü, ardından da snitchi yakaladı ve maçtan 110-50 galip ayrılarak grubu 2.bitirmeyi başardı. Takımımız da METU Popcorns’un dışındaki 3 takımın da birer galibiyetle tamamladığı grupta maalesef sayı averajıyla son sırada kaldı.

Dört takımlı iki gruptan oluşan turnuvada bütün takımlar çeyrek finale kalsa da çeyrek finalde dördüncülerin birincilerle, ikincilerin ise üçüncüler ise karşılaşmasıyla grup dördüncüsü olmak büyük bir dezavantaj anlamına geliyordu. Nitekim çeyrek finalde A Grubu birincisi ve turnuvanın METU Popcorns ile birlikte en büyük favorisi, A Grubu’nda kağıt üstünde zayıf kaldığımız tek takım ODTÜ Hipogriffs ile oynadığımız maçta kısıtlı dakikalar hariç fazla direnç koyamadık ve 190-90 kaybederek yarı finale çıkma şansımızı kaybettik. Ardından 5-8. Sıraların belirleneceği klasman maçlarında yarı finalde gruplarda kaybettiğimiz İTÜ Zombees’e karşı maçın başında yine geri düşsek de bu sefer grup maçından çıkardığımız derslerin de yardımıyla toparlandık ve 90-70 öndeyken snitchi de yakalayarak 120-70’lik galibiyetle 5.lik maçını oynamaya hak kazandık. 5.lik maçında rakibimiz İzmir’in ilk quidditch takımı olan ancak bu turnuvada dışarıdan oyuncuların ağırlıklı olduğu kadrosuyla başarılı maçlar çıkaran DEU Perytons oldu. As oyuncularımızın çoğunluğunu dinlendirerek oynadığımız, kazanmaktan çok eksiklerimizi görmeye odaklandığımız maçı genel olarak geride götürsek de 70-40 gerideyken snitchi alarak maçı uzatmaya götürmeyi başardık. Ancak 5 dakikalık uzatmada sayı bulamayarak maçı 90-70 kaybettik ve turnuvayı 6.sırada tamamladık. Kıran kırana geçen final maçında ise METU Popcorns ODTÜ Hipogriffs’i 130-40 mağlup ederek kupaya uzanmayı başardı.

Her ne kadar turnuva öncesinde gönlümüzden geçen hedefe ulaşamamış olsak da bir tilki ailesi olarak uzun bir aradan sonra bir turnuva yoğunluğunda (2 günde toplamda 6 maç) omuz omuza mücadele etmeyi yeniden hatırladık.  Acısıyla tatlısıyla bu keyifli hafta sonunu geride bırakırken, zayıf olduğumuz ve neleri geliştirmemiz gerektiği konusunda edindiğimiz fikirlerle yeni sezonda yapacağımız çalışmalarla, ligde ve kupada bugüne kadar aldığımız başarılara yenilerini eklemeyi hedefliyoruz.

Leave a Reply