Koskoca dünyaya benim çocuğumu sığdıramadılar!

– Melek Okan*

benim_cocugum-AECB-36CD-5C0E

 

Çocukları lezbiyen/gey/biseksüel/transseksüel/travesti olan LİSTAG (LAMBDA İstanbul Aile Grubu) üyesi beş anne ve iki babanın bir araya gelerek içinde yaşadıkları bilgisiz, homofobik ve muhafazakar görüntülü toplumda, LGBTT bir bireyin ebeveyni olmayı içten bir şekilde anlattıkları bir belgesel Benim Çocuğum. Bu anne ve babaların çocukları hakkındaki gerçekleri öğrendiklerinde verdikleri tepkiler, daha sonrasında olayın iç yüzünü anladıkça bakış açılarının değişmesi gibi olayları da anlattıkları belgeselin yönetmeni Can Candan. Yaşadığımız toplumda tam anlamıyla bir tabu olan ve değil üzerine bir belgesel çekmek, konuşmanın bile ayıplandığı günümüzde böyle bir işte yer aldıkları için ayakta alkışlanmalı bu anne ve babalar. Ve tabii ki Can Candan.

 

O7_gunseli

LİSTAG yürüyüşünden bir kare

Belgesel ilk yayınlandığı zaman !f aracılığıyla Ankara dahil pek çok şehirde düzenlenen festivallerde de gösterilmişti.

Böyle öncü ve dikkat çeken bir etkinliğin vazgeçilmezi olacağını tahmin edeceğiniz üzere film, belirli kesimler tarafından da “eşcinsel ifsad hareketi başlatmak” gibi saçma ithamlarla suçlanmıştı.

İleride belki de Türkiye’de LGBTT bir birey olmakla ilgili yapılan çalışmalar arasında bir mihenk taşı olarak yer alabilecek bu belgeseli, Renkli Düşün Kulübü aracılığıyla okulumuzda seyrediyoruz. Üstelik filmin hemen ardından film yapımcıları ve filmde yer alan ailelerle bir söyleşi de gerçekleşecek.

25 Kasım Pazartesi günü, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (FF Binası) B-22 salonunda gerçekleşecek etkinliğe sadece Bilkent öğrencilerinin değil, bütün Ankaralıların katılımı bekleniyor. Film gösterimi saat 18.00‘de başlayacak.

Bilkent öğrencileri için not: Etkinliğin GE250/251 puanı 40’tır.

Belgeselin fragmanı için: http://www.youtube.com/watch?v=bwPLIl9eAmk

Belgeselin resmi sitesi için: http://www.benimcocugumbelgeseli.com/

 

 

*Bursa’da 2010 yılında öldürülen trans birey İrem Okan’ın annesidir.

Leave a Reply