YATAP

Yakın Tarih Araştırmaları Platformu, Milli Mücadele Kahramanı Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’i “Dünü Unutma, Yarına Hakkın Olsun” adıyla konuk ettiği etkinliği geride bırakır bırakmaz, hiç hız kesmeden haftalık tartışma toplantılarına kaldığı yerden devam ediyor.

kenan evrenGeçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen “12 Mart Süreci” ve “12 Eylül Öncesi Sağ-Sol Olayları” konulu tartışma toplantılarının ardından YATAP, 12 Eylül Askerî Darbesi’ni sonuçları ile birlikte ele almaya hazırlanıyor. 12 Eylül öncesini, 12 Eylül ve hemen sonrasında gelen Anavatan Partisi iktidarını ve Turgut Özal siyasi figürünün inceleneceği 3 haftalık tartışma toplantısı serisinin ikinci adımı olan 12 Eylül Darbesi; bilindiği üzere yakın tarihimiz açısından büyük bir önem taşımakta. Bu öneme nazaran, dönemin siyasi aktörlerinin, toplumun farklı kesimlerinin ve sağ-sol örgütlenmeler ile darbeyi yapan cuntacı askerlerin bakış açısından 12 Eylül darbesi masaya yatırılacak. “12 Eylül Öncesi Sağ-Sol Olayları” konulu etkinliğinin devamı niteliğindeki bu tartışma toplantısına, konuyla ilgili fikri olan, bu fikirlerini paylaşmak veya tartışmaya dinleyici olarak katılmak isteyen tüm Bilkentliler davetli.

Türk demokrasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, sonuçları günümüzü doğrudan etkileyen ve bugün yargı karşısında olan bu askeri müdahalenin tartışılacağı ‘Süngülerin Gölgesinde: 12 Eylül Askeri Darbesi’ konulu YATAP tartışma toplantısı; 2 Nisan Salı günü saat 17:40’ta, A binası H-232 numaralı sınıfta yapılacak.

Leave a Reply