Gezi Eylemlerindeki direniş ruhu ile birlikte politikleşme konusunda ilerleme kaydeden Bilkent Üniversitesi öğrencileri, polisin attığı gaz kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kalıp yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için HDK ve FKF’nin ortak çabaları sonucunda bir anma töreni düzenlemesiyle özgürlük adına savaşma yolunda önemli adımlar attı. Yıllardır insanların kafasında yer eden “Bilkent öğrencisi apolitiktir.” algısını yıkmış olan bu eylemlerle beraber Bilkent’te siyasi ve toplumsal birçok forum da düzenleyen HDK Bilkent, bu sefer de yaklaşan yerel seçimler ile ilgili bir forum düzenleyecek.

 

12 yıllık dikta yönetim; yapmış olduğu yolsuzluklar, sürdürdüğü anti-demokratik politikalar, polise uygulattığı orantısız güç, kadın cinayetleri ve tecavüzlerine karşı tepkisizliği ve adaletsizliği, yollar, köprüler ve alışveriş merkezleri inşa etme amacıyla katlettiği doğa, işçi ölümleri karşısındaki duyarsızlığı, taşeronlaştırma ve güvencesizleştirme ile gerçek yüzünü göstermiştir. Genel seçimler için bir öngörü oluştaracak olan 30 Mart seçimleri, ön plandaki adaylar ve partileri (AKP, CHP, HDP, Ortak Sol Aday, MHP); HDK Bilkent’in düzenlediği “Bilkent Konuşuyor: Yerel Seçimler” forumunda tüm ayrıntılarıyla tartışılacak. Ayrıca, direnişin sembolü olan Berkin Elvan Amfisinin de açılışı yapılacak. 25-26-27 Mart tarihlerinde kampüs içerisinde açılacak olan stantlar ile Berkin Elvan Amfisi için başlatılan imza kampanyası da devam edecek.

HDK Bilkent’in geçen hafta düzenlediği “Sol ve Feminizm Açısından Yerel Yönetimler” başlıklı etkinliğin ardından, 25 Mart Salı günü de saat 12:30’da FB 309’da gerçekleştirilecek olan “Yerel Seçimler” konulu foruma tüm Bilkent öğrencileri davetlidir.

Leave a Reply