10501979_737785886301977_5601495557559675427_n1988 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk üniversite içindeki kariyer merkezi olan Bilkent Kariyer Merkezi’nin 2005 yılından beri düzenlediği “İş Alanları Tanıtım Günleri” bu yıl da öğrencileri profesyonel isimlerle bir araya getiriyor. Tüm hızıyla devam eden etkinliğin artık son günlerine gelinmiş bulunmakta ve son gününde de ilgi çeken isimlerden olan Doç. Dr. Sinan Gezici ve Yrd. Doç. Dr. Ali Bilgiç Bilkentlilerle buluşacak.

“Fen Bilimlerinde Akademik Kariyer” seminerinde öğrencilerle buluşacak olan Doç. Dr. Sinan Gezici, 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’nden mezun olup Princeton Üniversitesi’nde elektrik alanında birçok araştırma yapmıştır. Bugüne kadar yapmış olduğu araştırmalar ve projeler sayesinde akademik anlamda önemli bir yere sahip olan Doç. Dr. Sinan Gezici aynı zamanda Bilkent Üniversitesi’nde de öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 28 Kasım saat 12.40’ta “Fen Bilimlerinde Akademik Kariyer” üzerine yapılacak konuşma Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi FFB-06’de gerçekleşecektir.

28 Kasım’da “İş Alanları Tanıtım Günleri” kapsamında gerçekleşecek bir diğer etkinlik ise Yrd. Doç. Dr. Ali Bilgiç’in öğrencilerle sohbet edeceği “Sosyal Bilimlerde Akademik Kariyer” konferansı. 2005 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Yrd. Doç. Dr. Ali Bilgiç, yüksek lisansını Lund Üniversitesi’nde “Doğu Avrupa’da Siyaset” üzerine yapmış ve doktorasını Aberystwyth Üniversitesi’nde “Uluslararası Politika” alanında tamamlamıştır. Birkaç yıldır Bilkent Üniversitesi’nde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde dersler vermekte olan Yrd. Doç. Dr. Ali Bilgiç, 28 Kasım Cuma günü FFB-22’de 12:40’ta sosyal bilim alanında akademik kariyer planlayan öğrencilerle buluşacaktır.

Eğer sizin de Fen Bilimleri’nde veya Sosyal Bilimler’de akademik kariyer yapma planlarınız varsa, 28 Kasım’da, “İş Alanları Tanıtım Günleri”nin son gününde gerçekleşecek olan “Sosyal ve Fen Bilimlerinde Akademik Kariyer” konferanslarını kaçırmamalısınız.

 

Leave a Reply