“İnsanların dikkatini çekmek için onların omuzlarına dokunmanız yeterli değil. Onlara bir balyozla vurmanız gerekiyor.” demiş ünlü yönetmen David Fincher. Her filmin yönetmenini bilmem, yönetmenine göre film de seçmem aslında ama; öyle yönetmenler vardır ki, onun filmi geldiğinde kendinizi tutamazsınız adeta. David Fincher da benim için bu yönetmenlerin başında gelir. Bütün filmlerini hayranlıkla izlediğim, daha önce yazı dizisini de yazdığım yönetmenin yeni filmi ‘Kayıp Kız’ geçtiğimiz ay vizyona girdi.

Ünlü yönetmen, bana göre bu filminde de olağan çizgisinden çıkmamış. Fincher, filmlerin şatafatını sokağa taşıyan ve bizi dar sokakların ıssızlığında gezdiren bir yönetmen aslında. Bu filmde de o boğuk ve hayattan bir kare olan havanın etkisinde kalmamız mümkün. Kayıp Kız’da diğer filmlerine göre beni şaşırtan oyuncu seçimleri oldu doğrusu. Filmin başrollerini Ben Affleck ve Rosamund Pike paylaşıyor. Oyuncular konusunda biraz tereddüt yaşadım, çünkü Fincher’ın filmlerini her zaman kendini kanıtlamış bir oyuncu kadrosuyla izlemeye alışığız. Rosamund Pike benim ekranlarda da görmeye aşina olmadığım bir yüzdü; fakat rolünün altından ustaca kalkmış diyebiliriz.

Konusundan çok kısaca söz etmek gerekirse; Nick (Ben Affleck) ve Amy (Rosamund Pike) beşinci evlilik yıldönümlerini kutlamaya hazırlanırken birden Amy ortadan kaybolur. Haberin yayılmasıyla, basının bu habere ilgisi gün geçtikçe büyür  ve bütün polisler kayıp kadını aramak için seferber olur; fakat bir sonuç çıkmaz. Bu durum Nick’in üzerinde inanılmaz baskı yaratır ve birkaç tutarsız davranışı sayesinde herkesin aklını kurcalayan o soru ortaya çıkar: Amy eşi tarafından işlenen bir cinayete mi kurban gitmiştir?

Yönetmen Fincher ve oyuncu Rosamund Pike

Konusunu okuduğunuzda; ‘Bu da çok basit bir senaryoymuş.’ demeniz çok doğru olabilir; fakat olaylar öyle bir şekilleniyor ki hayret etmemek mümkün değil. Zaten David Fincher’ın şaşırmadan izlediğimiz bir filmi var mıdır? Ayrıca söylemeden geçmek olmaz; film aslında bir kitabın uyarlaması. Gillian Flynn’ın yazdığı kitap 2013 yılında yayınlanmış ve oldukça ilgi görmüş olacak ki; bir sene içinde film olarak karşımıza çıktı.Filmin yapımcılığını ise Reese Witherspoon ve Leslie Dixon üstleniyor. Kayıp Kız, tam 145 dakika sürüyor, bu süre ilk duyduğunuzda uzun gelebilir fakat; film aksiyon türünde olmamasına rağmen akıcılığını koruyor. IMBD puanının 8.4 olması, filmin iyi olduğunun bir garantisi bana göre. Film 10 Ekim’de beyaz perdeyle buluştu. Sinemada izlemeniz için korkarım ki fazla vaktiniz yok; Ankarada sadece iki salonda gösterimde, kaçırmamak için elinizi çabuk tutun derim.

Leave a Reply