İsimlerini soyadlarından alan bu İspanyol yedi erkek kardeş, flamenkoya olan tutkularını yıllardır dünyanın birçok farklı ülkesinde sahneye koydu ve koymaya da devam ediyor. Televizyon programlarında, festivallerde yüzün üzerinde şov sergileyen Los Vivancos, şimdi de Pasion Turca organizasyonu sayesinde Ankara’ya geliyor. 16-17 Aralık’ta saat 20.00’da Meb Şura Salonu’nda yer alacak bu gösteride; flamenkonun yanı sıra step dansı ve klasik dansı bir sirk havasında görme imkanına sahip olacaksınız.

Barselona Konservatuarı’nda okuduktan sonra her biri bir başka tarafa dağılan bu gençler, 2004 yılında Los Vivancos adı altında toplanıyor ve Amerika, Rusya, Çin gibi dünyanın dört bir tarafında performanslarıyla tanınmaya başlıyor. Dikkat çeken bir unsur da;şovlarının barındırdığı erkeksilik.

2005 yılında Paris’te ‘Le Plus Grand Cabaret Du Monde’nde, Haziran 2005’te ‘Konthertus Haus’da ve Ağustos’ta da İspanya’nın dans festivallerinden ‘Festival de Musica y Danza de Benicasim’ de yer aldılar. 2006’ta ise Paris’in en büyük prodüksiyonu olan ‘Avant L’ombre’de’ de sahne alarak dünyanın en iyi dans topluluğu olmaya aday olan Los Vivancos; bu dönemden sonra ileride onları daha da ünlü kılacak performanslarının koreografilerine başladı.

 

losvivancoselliottfranks__gallery_image

En iyi besteci dalında Avrupa Film Ödülü alan Julia’s Eyes ve The Impossible gibi filmlerin tanınmış bestecisi Fernando Velazquez ve ünlü Cirque du Soleil’in oyun yazarları ve yönetmenlerinden Daniele Finzi Pasca ve Julie Hamelin ile çalışan bu grup, 16 ve 17 Aralık akşamı izleyicilere iki ayrı performans sunacak. Kendi hikayelerini anlattıkları ‘7 Hermanos’ ve doğaüstü güçlerin konu edildiği ve sonsuzluk anlamına gelen ‘Aeternum’ ; büyülü ve farklı bir atmosfer yaratmasıyla meşhur.

Verdikleri röportajlarda da sürekli vurguladıkları üzere; kendileri gibi dansçı babalarına özenerek, küçük yaşlardan beri dansa karşı olan tutkularını insanların karşısında bir şölene çevirmenin heyecanını hala içlerinde yaşayan Los Vivancos izleyicilere unutulmaz bir gösteri sunacağından şüphe ettirmiyor.

 

Leave a Reply