Geleceğin virtüözleri genç yetenekler ile profesyonelleri buluşturan Bilkent Keman Günleri Projesi, bu yıl dopdolu bir programla 2-8 Şubat tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi‘nde bekleyenleri ile buluşmaya hazırlanıyor.

bilkent_konser_salonu_01

Değerli Türk Kemancı ve devlet sanatçısı  Suna Kan adına bu yıl ilki düzenlenecek olan etkinliğe yurt içinden ve dışından  keman alanında önemli birçok ismin katılması bekleniyor. Bu dalda eğitim gören genç sanatçı adaylarının profesyonel keman eğitmenleriyle buluşacağı etkinlikte, katılımcılar birçok değerli eğitimci ve sanatçı ile atölye çalışmalarına katılabilme, performans sunabilme ve görüş alabilme imkanı bulacaklar. Alexander Vinnitski, Igor Tkatchouk ve Ozcan Ulucan ustalık sınıfları kapsamında katılımcıların birebir çalışma fırsatını elde edecekleri ünlü isimlerden. Etkinliğin yapımına katkıda bulunan kurumlar ise şöyle:

  • Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

  • Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

  • Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

  • Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

  • Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

  • Yakın Doğu Üniversitesi Eğtim Fakültesi

Açılış töreni ve konser ile 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan etkinlik, atölye çalışmaları, ustalık sınıfları ve konserler ile 6 gün süresince devam edecek olup düzenlenecek kapanış töreni ve konser ile 8 Şubat Pazar günü son bulacak. Eğer siz de kemana gönül vermiş sanatçılardan iseniz, ister amatör ister profesyonel olun; hiç fark etmez, tek yapmanız gereken etkinliğin web sitesinden başvuru formunu doldurmak.

Detaylı bilgi ve program için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Leave a Reply