meslek

Uzun bir ders yılının ardından, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin nihayet rahat bir nefes aldığı ve sınav maratonunun geride kaldığı şu günlerde, öğrencileri belki de daha zorlu bir süreç bekliyor; tercih dönemi. Bu dönemden geçen hemen herkes tahmin edebilir ki net bir karara varmak her zaman göründüğü kadar kolay olmayabiliyor. Kişiden kişiye değişme durumu olsa da öğrenciler arasında yaygın olarak görülebilecek bu kararsızlık sorununa çözüm bulmak adına bugünlerde birçok üniversitede yararlı etkinlikler düzenleniyor.

Bu üniversitelerden biri olan Bilkent de 1-18 Temmuz tarihleri arasında Bilkent öğrencileri rehberliğinde tanıtım turları gerçekleştirecek. Bu tanıtım turları kapsamında üniversite adayları üniversite ortamını ve kampüsü daha yakından tanıma fırsatı bulacak, aynı zamanda 6-11-13-15 Temmuz tarihlerinde Bilkent öğretim üyeleri tarafından “meslek tanıtım günleri” çerçevesinde seminerler verilerek adayların kendilerine en uygun bölümleri seçmesi konusunda destek verilmiş olacak. Söz konusu etkinlik kapsamında Bilkent Üniversitesi Rektörü Sayın Abdullah Atalar’ın da bir sunum yapması planlanıyor.

Tercih sürecinde olan öğrencilere bunu atlatmanın en iyi yolunun; titiz bir araştırma olduğunu hatırlatarak, özellikle bölüm konusunda kararsız olan arkadaşlara, bu etkinliklerin önemli bir katkı sunacağını belirtmekte fayda var.

Tanıtım Turları: 1-18 Temmuz hafta sonları dahil her gün 9.00-19.00

Detaylı bilgi için:

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/adaybilgi/meslek_tanitim.html

 

Leave a Reply