11076272_450694501772709_7870764420544081243_n

 

20 Mart Cuma günü Hacettepe Üniversitesi bir takım istenmeyen olaylarla çalkalandı. Nevruz kutlaması adı altında Abdullah Öcalan’a ve terör örgütüne ait bazı posterlerin Beytepe kampüsünde toplanan grup tarafından kütüphane ve yemekhanenin olduğu meydana asılması sonucu ortam gerilirken, okul yönetiminin sessizliği ve güvenlik güçlerinin malum grubu koruması öğrencilerin tepkisine yol açtı. Dersten çıkan öğrencilere saldırdığı söylenen grubun, birçok öğrencide yaralanmalara sebep olduğu da belirtilenler arasında.

11070975_450694541772705_818061521017904389_n

 

“Üniversiteler ilkeli, samimi, ahlaklı ve mesuliyetlerinin farkında olan kimselerce yönetilmelidir. Binlerce gencin eğitim hakkı ve can güvenliği sıradan bir devlet dairesinin işlevsiz bir memuruymuş gibi hareket eden ‘yöneticilere’ bırakılmamalıdır.” diyen Hacettepe öğrencileri, Rektör Murat Tuncer’e oldukça tepkili. Tek yaptığı oradan geçmek olan öğrencilerin yaralanmasına ve darp edilmesine adeta göz yumarcasına “Onlar da benim öğrencim, bir şey yapamam.” diyen Tuncer, olayların yatışmasından çok daha da alevlenmesine sebep olacak gibi gözüküyor. Hacettepe öğrencilerinin yönetimden beklentilerinin de açıklandığı Kamuoyu Duyurusundan bir bölüm ise şu şekilde:

“Bir süredir siyasi iktidar tarafından ‘Çözüm Süreci’ adıyla yürütülen politikaların geldiği son nokta bugün Hacettepe Üniversitesi’nde tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmiştir. Hacettepe Üniversitesi ‘hükümet komiserliği’ yapılarak idare edilemez. Bu noktada Hacettepe Üniversitesi Rektörü ve yönetimi bugüne kadarki ilkesiz tutumu bir kenara bırakıp, üniversite öğrencilerinin eğitim hakkını gasp eden, suçu ve suçluyu öven, çevreye zarar veren, adam yaralayan PKK’lı teröristlere karşı gerekli prosedürü uygulamalıdır. Görüntüler bir an önce değerlendirilmeli ve olayların müsebbipleri hakkında işlem yapılmalıdır. Aksi takdirde bundan sonraki her hadisede yönetmeliklerin, kanunların ve yasaların rafa kalktığı tabiri caizse ‘orman kanunlarının’ devreye girdiği bir Hacettepe Üniversitesiyle karşı karşıya kalacağız.”

Olaylarla ilgili çok daha fazla bilgiye ve videolara erişebileceğiniz Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply