Gençler Arası Değişim Programı Bilkent’te!

Her yıl düzenlenen GAD, yani Gençler Arası Değişim Programı bu sene Bilkent’te stand açtı.

Şimdi biraz açalım, nedir bu GAD?

Uluslararası kuruluşlardan olan LİONS kulüplerinin bir etkinliği olan GAD her yıl 17 -21 yaş arası öğrencileri yurtdışına yolluyor. Katılım şartlarında 2 adet sınav bulunan etkinlik, İngilizce yeterlilik  sınavı ve mülakatı içeriyor. Sınav sonuçlarına göre en yüksek alan öğrenciden başlayarak ülke tercihlerine doğru bir yol izleniyor. Uçak masrafları hariç konaklama, yemek ve gezilerin hepsi GAD Komitesi tarafından karşılanacak olup, öğrenciye düşen tek şey sınavı geçmek ve yüksek puan aldıysa kendisine bir ülke seçmek oluyor!

Asıl amacın, aynı yaş grubundaki gençlere kültürleri tanıtmak olduğu GAD Projesi katılan gençlere birçok yabancı dost ve kültürel deneyim bırakıyor.

20151109_164151

Peki oraya gittiğimizde kimler karşılıyor bizi?

Lions International’ın programı olan Leo ve onların üyeleri karşılıyor gittiğiniz ülkede sizleri. Aile yanı ve kamp konaklamaları şeklinde gerçekleşen planlamada, onların kültürünü öğrenmekle beraber orada bulunan diğer yabancı kişilerle uzun süre sürecek dostluklar kurulma imkanı oluyor. Türkiye’ye döndüğünüzde bi çok arkadaş edinmiş farklı kültürler tanımış ve ‘Leo’ olma hissini kısa süreliğine tatmış bulunuyorsunuz. 1 haftası aile yanında 2 haftası kampta olmak üzere Temmuz ve Ağustos ayının ilk 15 gününden kalan sürede gerçekleşiyor.

En güzel yanı ise ülkelere göre her kampın farklı bir yapısının olması. Örneğin  İskandinav ülkelerinde güzel bir Dağ ve Doğa kampına katılabilir ya da Avrupa’nın Güneyindeki Su Sporları kampını tercih edebilirsiniz.

 

Başvurular 27 kasım tarihine kadar devam ediyor. ‘100 TL ‘ lik bir sınav ücretinden sonra 28 kasım ‘da Oya Akın Kolejinde gerçekleşecek 2 aşamalı sınav sonrası heyecanlı bekleyiş başlıyor…

Başvuru müracaat formu ve daha fazla bilgi için ”kampbasliyor.com” adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Leave a Reply