BSO 29 Ekim’de Dinleyicileri ile Buluşuyor

3a3ca899-5f99-4d96-b9df-6364555d4248

29 Ekim Salı günü Bilkent Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Bayramı Konseri için Bilkent Konser Salonu’nda olacak. Borusan Quartet üyesi viyolonsel sanatçısı Çağ Ersay’ın solist olarak katılacağı konseri, sanat direktörü Işın Metin yönetecek.

Cumhuriyetin 90. yılının kutlanacağı konserde seslendirilecek eserler, Camille Saint-Seans ve Turgay Erdener’den seçilmiş.

Camille Saint-Seans’ın klasik tarza nazaran daha serbest bir fantezi şeklinde yazdığı ‘Op.33, La minör 1.Viyolonsel Konçertosu’nu Çağ Ersay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konserinde yorumlayacak. Daha sonra Bilkent Senfoni Orkestrası, Işın Metin yönetiminde yeni kuşağın öncü bestecisi Turgay Erdener’in ‘1. Senfoni’sini seslendirecek. Kültür Bakanlığının isteği üzerine yazılıp 2003’te ilk kez seslendirilen bu senfonin sahibi Erdener, hali hazırda Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisidir.

Bilkent Konser Salonu’nda 29 Ekim Salı akşamı saat 20:00’da gerçekleşecek olan konserin biletlerini www.mybilet.com‘dan temin edebilirsiniz. Konser için ücretsiz servisler saat 19:00’da Milli Kütüphane ve Tunus Caddesi’nden hareket edip konukları Bilkent Konser Salonuna ulaştıracak.

Leave a Reply