1512778_10202238993312809_1408652900_n

Görme Engelliler Eğitimi Projesi (GÖREP), 2004 yılının ekim ayında faaliyete geçen; bünyesindeki yaklaşık 10 gönüllü ile görme engellilere yardım elini uzatmayı amaçlayan bir proje. TDP’nin birçok projesinden biri olan GÖREP, günümüze dek azımsanmayacak sayıda görme engelli öğrencinin eğitimine katkı sağladı.

Çalışma düzeni gönüllü-öğrenci ilişkisine dayanan proje, Kızılay’da Uygar Görme Engelliler Derneği ile iş birliği yaparak bu sayede ulaşabildiği engelli sayısını da artırdı. Gönüllülerin uygun olduğu zaman dilimlerinde yapılan buluşmalarda, mezun öğrencilere İngilizce ve bilgisayar becerilerinin artması, son sınıf öğrencilerine ise girecekleri sınavlara yönelik hazırlanmaları için yardımcı olunurken; Lise 1 ve 2. sınıf öğrencilerine kendilerini eksik hissettikleri derslerde takviye yapılıyor. Bu yoğun çabanın boşa gitmediğinin en güzel ispatı ise aralarından birçoğunun başta Ankara Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelere yerleşmiş olması. Ayrıca aralarından bir gencin eğitim hayatını Bilkent’te sürdürmeye hak kazanmış olması, tüm GÖREP gönüllüleri için ayrı bir sevinç ve gurur kaynağı. Çalışmalarına devam eden GÖREP, gençlere eğitim dışında rehberlik hizmeti de sunuyor. Öğrenci-dernek-gönüllü ilişkisini ailevi bir havaya büründürmek için sosyal etkinliklere destek veriyor ve katılımın artmasını sağlıyor. Bu amaçla, derneğin yaklaşan etkinlikleri arasında ilk ufukta beliren ise goalball maçı.

Goalball, özellikle görme engelliler için 1940’larda tasarlanmış bir takım oyunu. Katılımcıların üçer kişilik takımlarla, içindeki zilin sesiyle hissettikleri topu kalelere fırlatarak yapılan maç, ortalama on dakikalık periyotlardan oluşuyor.

19 Aralık, saat 17.40‘ta düzenlenecek maça Yurtlar Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Maça katılım, G250-251 dersi kapsamında 30 puan değerinde.

Etkinliğin Facebook sayfası için:
https://www.facebook.com/events/243764779115446/?ref_newsfeed_story_type=regular

Onların engelleri yıkmasını alkışlarınızla desteklemeye var mısınız?

Leave a Reply