İş Alanları Tanıtım Günleri: 25- 26 Kasım

1988’de Türkiye’de bir örnek oluşturarak üniversite bünyesinde kurulan Bilkent Üniversitesi Kariyer Merkezi, Bilkentliler  için üniversite ve iş dünyası arasında köprü görevi görüyor.Katılan öğrencilere ilgili oldukları tüm alanlarda, ilerideki iş yaşamlarına okul yıllarından itibaren hazırlanma imkanı sunan Kariyer Merkezi, öğrencilerin kendilerini tanımaları ve geleceğe yönelik sorgulamalar yapmaları için çalışıyor. İş dünyası için gerekli olan profesyonel bakış açısını daha okul yıllarında öğrencilere kazandırmak amacıyla yıl içinde homojen dağılmış pek çok etkinlik düzenliyor. Böylelikle öğrenciler hangi iş alanlarının ne tür sektörel yetkinlik gerektirdiğini, iş alanlarının gelecekteki durumunu profesyonel isimlerden öğreniyor.

Bu yıl takvimine aldığı beş etkinliğinden ilki ise ilk yarım periyodunu geride bıraktığımız, İş Alanları Tanıtım Günleri oldu.

4199330183

Kariyer Merkezi, bu yıl da aynı amaçla etkinliğin  ilk konuşmacısını 10 Kasım’da ağırladı. Her gün bir uzman ismin ya da isimlerin yer aldığı iki haftalık süreyi dolduran etkinliğin son çeyreğinde yine önemli isimler yer alacak. Bu isimlerden ilki, Adalet Hazar.

Doç. Dr.  Adalet Hazar, 1981’de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. 96 yılında Gazi Üniversitesi’ nde ‘İşletme’ yüksek lisansını tamamladı. 2009’da yine aynı üniversitede ‘Muhasebe ve Finansman’ doktorasını yaptı. Hazine Müsteşarlığı, TOKİ, Bilkent Holding; T. Garanti Bankası, Finansbank, Denizbank gibi çeşitli kurum ve bankalarda, Bankacılık, Muhasebe, Mali Analiz üzerine ve daha pek çok konuda eğitim verdi. Şimdilerde Bilkent Üniversitesi’ nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Adalet Hazar, 25 Kasım saat 17.30’da ‘Bankacılık’ üzerine yapacağı konuşmayı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi FFB-22’de gerçekleştirecek.

Mücahit Mutlugün, 2000’de Bilkent Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliğinden mezun oldu. 2003′ te yüksek lisans diplomasını Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliğinden aldı. Aynı üniversitede Bilgisayar Mühendisliği üzerine doktora çalışmasına başladı. Profesyonel kariyerine ise 2000’de TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü’ nde araştırmacı olarak başladı. TÜBİTAK’ ta on dört yılın ardından merkezi Silikon Vadi’sinde bulunan Cypress Semiconductor’ ın Türkiye ofisine katıldı. Halen aynı şirkette Software Engineering Principal unvanı ile çalışmaktadır. Mücahit Mutlugün, 26 Kasım saat 12.30’da ‘Bilgi Teknolojileri’ üzerine yapacağı konuşmayı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi FFB-22’de gerçekleştirecek.

Av. Ömer Berki, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1972′ de bitirdi. Avukatlık stajının ardından 1973’te Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünde çalışmaya başladı. 77 yılında aynı bakanlığın Dış Ticaret Genel Sekreterliğine bağlanmıştır. Kariyerini on üç yıl yurt dışında da çeşitli üst görevlerde yürüten Berki 2004’te emekliye ayrılmıştır. TDV ile Bilkent ve Başkent Üniversitelerinde Dış Ticaret ve Uluslararası Ticaret Hukuku dersleri vermektedir. Ayrıca, hala Türk Dış Ticaret Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Ömer Berki, 26 Kasım saat 17.30’da ‘Dış Ticaret’ üzerine yapacağı konuşmayı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi FFB-22’de gerçekleştirecek.

Hafta bitimine kadar farklı sektörlerin başka uzman isimlerini konuk edecek etkinliğin tüm detaylı bilgilerine Bilkent Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

Leave a Reply