Bilkent Senfoni Orkestrası, sezon programına aldığı konserleri dahilinde 24 Ocak‘ta romantik besteciler Schumann ve Schubert‘in eserlerini seslendirecek.

Saat 20.00‘de başlayacak konseri dünya sahnelerinin büyüleyici kişiliklerinden biri olan Ion Marin yönetecek. Hem senfoni hem de opera alanlarında uluslararası üne sahip çok az sayıdaki orkestra şeflerinden biri olan Marin’in yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, Avusturyalı besteci Franz Schubert’in ”Büyük” başlıklı ”D.944, Do majör 9. Senfoni” sini icra edecek.

Ayrıca konserde Schleswig Holstein Müzik Festivali’ndeki performansıyla, ”büyüleyici teknik bağımsızlığı, inanılmaz müzikal olgunluğu ve son derece yoğun piyano çalma kültürüyle göz kamaştırıyor” şeklinde tasvirlenen Christopher Park da yer alacak. Park, BSO ile Schumann’ın ”Op.54, La minör Piyano Konçertosu”nu yorumlayacak.

Bu ünlü isimlerin alanlarında bu denli yükselmelerinin arkasındaki kariyer yolculuğunu merak edenler için işte onlar hakkında ufak bilgiler:

Ion Marin:

indir

Müzik sahnelerinin etkileyici kişiliği olan Ion Marin, senfoni ve opera alanlarında uluslararası üne sahip nadir şeflerden biri.

Romanya asıllı Avusturyalı Ion Marin, George Enescu Müzik Akademisi’nde ve Salzburg Mozarteum’da bestecilik, piyano ve opera şefliği üzerine eğitim almıştır. Ayrıca felsefe ve dinler tarihi de okuyan Marin, henüz 21 yaşındayken Transilvanya Filarmoni Orkestrası’nın müzik yönetmenliğini üstlenmiştir(1981). İlerleyen yıllarda, Clauido Abbado’nun döneminde, Viyana Devlet Operası’nda dört yıl çalışmış ve daha sonra bu operanın konuk şefi olmuştur (1987-1991).

Bu süreç onun opera repertuvarını genişletmesini ve Luciana Pavarotti, Agnes Baltsa, Jose Correras, Gundula Janowitz, Hermon Prey, Nicolai Ghiaurov, Edita Gruberova, Giuseppe Taddei ve Mirella Freni gibi güçlü isimlerle çalışmasını sağlamıştır. Marin, ayrıca Herbert Van Karajan’ın ve Carlos Kleiber’in deneyimlerinden de yararlanmıştır.

Senfoni alanındaki yetkinliği Marin’e Avrupa’nın Berliner Philharmoniker, Leipzig Gewandhaus, Londra Senfoni, Bayerischer Rundfunk, Londra Filarmoni, Orchestra della Santa Cecilia, Fransa Ulusal Orkestrası, St. Petersburg Filarmoni, Budapeşte Festival Orkestrası ve Çek Filarmoni gibi prestijli tüm orkestralarını yönetme imkanı sunmuştur. Avrupa dışında, Japonya’da da düzenli olarak sahne almakta ve NHK Senfoni ve Tokyo Metropolitan Senfoni Orkestrası’nı yönetmektedir.

Marin’in birlikte konser verdiği santçılardan bazıları Marta Argerich, YoYo Ma, Franch Peter Zimmerman, Maxim Vengerov, Gidan Kremer ve Helene GRimaud’dur.

Yönettiği operalardan bazıları ise Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Deutsche Berlin Opera, Münih Devlet Operası, Bastille Operası, Teatro La Fenice ve Zürih Operası’dır.

1998’de Giorgio Strehler ile beraber Cosi fan tutte’nin (Kadınlar Böyle Yapar) ünlü prodüksiyonuyla Milandaki Nouvo Piccolo Teatro’nun açılışını yapmıştır. Placido Domingo, Angela Gherghiu, Renee Fleming, Waltraud Meiser, Jessye Norman gibi dünyaca sayılan şan sanatçılarıyla ortak çalışmalar yürütmüştür. Ion Marin’in diskografisinde üç Grammy Ödülü adaylığı, Deutsche Schallplatten Critic, Altın Diyapazon ve BBC Klasik Müzik Ödülleri bulunmaktadır. Ayrıca Ion Marin’in kayıtları Deutsche Grammophone , Decca, Sony, Philips ve EMI etiketleri ile yayımlanmıştır.

Christopher Park:

indir (1)

Almanya Bamberg doğumlu Christopher Park, ilk piyano dersini 7 yaşındayken aldı. 12 yaşında henüz genç bir öğrenciyken Prof. Thomas Duis’in derslerine kabul edildi. Süregelen yıllarda Nürnberg, Hamburg, Rhodes ve New York gibi şehirlerde düzenlenen uluslararası yarışmalardan ödüller aldı.

2004’te Park, Prof. Lev Natochenny ile tanıştırıldı ve University of Music and Performing Arts in Frankfurt am Main’de onun ünlü ”Meisterklasse” sine kabul edildi. Dersleri, konserleri ve Weilburgerdaki performanslarını da kapsayan süreçte ilhamını Lev Natochenny, Gary Graffman, Cyprien Katsaris, Karl – Heinz Kömmerling, Vladimir Krainev ve Larst Vogt gibi öncü isimlerden aldı. Bu değerli deneyimler ve çalışmalar ona Almanya, Yunanistan, İtalya, İspanya, Fransa ve Birleşik Krallık’ta birçok konser verme fırsatı sağladı.

Genç piyanist Christopher Park, öne çıkan çalışmaları sayesinde 2008’in Ocak ayında Hauck & Aufhauser Cultural Foundation’ın Kültür Ödülü’nü almaya, ardından da Arte Musica Foundation’dan burs almaya hak kazandı.

Solist kariyerine ek olarak Park, konser ve CD kayıtlarında oda müziği yapmakta ve vokal olarak eşlik etmektedir. Eşlik ettiği isimlerin arasında Richard Yongjae O’Neill ve Sumi Jo gibi önemli sanatçılar yer almıştır.

 

Ion Marin ve Christopher Park gibi ünlü isimlerin katılımı ile gerçekleşecek konserin biletleri www.mybilet.com adresinden temin edilebilir. Daha detaylı bilgi için;

Bilkent Konser Salonu Gişesi Tel: 2901775

www.bso.bilkent.edu.tr

 

Leave a Reply