Bilkent’te Bir Müzik Şöleni: Hezarfen Ensemble

2010 yılının Ocak ayında kurulduğu günden bu yana, İstanbul’da çağdaş müzik sahnesinde çok önemli bir etkiye sahip olan Hezarfen Ensemble, hem Avrupa’da hem de Türkiye’de verdiği dünyanın dört bir yanından gelen bestecilerin eserlerinden oluşan konserleriyle müzik dünyasına kendini tanıtmayı başarmış bir topluluktur. İstanbul Müzik Festivali, Rotterdam Opera Günleri, Akbank Sanat, Bilkent Yeni Müzik Günleri gibi birçok etkinlikte yer almakla beraber Borusan Müzik Evi, Fransız Enstitüsü ve Goethe Enstitüsü’nde düzenlenen etkinliklerde de sahne almıştır. Folkwang Konservatuvarı’nın katkılarıyla Essen’de düzenlenen bir konser ile Türk bestecilerin eserlerini duyurmakla birlikte aynı zamanda 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilen İstanbul ve Essen’in başarısını da kutlamış oldu. Yeni Türk müziğinin gelişiminde önemli bir role sahip olan Hezarfen Ensemble, 2012 yılında Andante Dergisi tarafından “En İyi Oda Müziği Topluluğu” ödülüne layık görüldü.

28 Ocak Çarşamba günü Bilkent Konser Salonunda vereceği konser ile etkinlikler listesine bir yenisini daha ekleyecek olan Hezarfen Ensemble’nin konser programı ise şu şekilde:

 

Tolga Yayalar di luce e ombra
Francesco Filidei finito ogni gesto
Hasan Uçarsu Söylenemeyenler
Samir Odeh-Tamimi Li-Umm-Kámel
Stefan Pohlit De-sero
Onur Türkmen Hat for Kemençe and Strings

 

Flütte Cem Önertürk, klarnette Nusret Ispir, kornoda Sertan Sancar, piyanoda Müge Hendekli, vurmalı çalgılarda Amy Salsgiver, kemençede Nermin Kaygusuz, kemanda Özcan Ulucan, ve Nilay Sancar, viyolada Ulrich Mertin ve viyolonselde Ozan Tunca ve Mehmet Gökhan Bağcı’nın yer alacağı bu enfes müzik şöleni 28 Ocak Çarşamba günü, saat 20:00’da, Bilkent Konser Salonu’nda sizlerle birlikte olacak. Sakın kaçırmayın!

Biletler için: www.mybilet.com

Leave a Reply