Yazı ve Fotoğraf: Helin Özdemir 

Cadılar bayramının ürkütücü ve eğlenceli havası Bilkent Senfoni sayesinde Bilkent Kampüsüne de uğradı. GazeteBilkent olarak BSO’nun her sene rutin halde düzenlediği konsere daha önceki senelerde hiç katılamamıştık. Söylemeliyiz ki klasik müziği hiç sevmeyen biri bile eminim ki bu konserden çok keyif alırdı.

Sibil Arsenyan şefliğinde gerçekleşen konserin dinleyicilerinin çoğunun çocuk olmasına rağmen her yaş grubundan izleyiciyi konser salonunda görmek mümkündü. Aynı zamanda kostümlü gerçekleştirilen konsere pek çok izleyici oldukça yaratıcı kostümlerle katılmıştı. Dvanni, Uvertür K.527 gibi klasik eserlerin de seslendiriliği konserde aynı zamanda günümüzden film müzikleri ve modern eserler de seslendirildi.

Aynı zamanda anlatımlı olarak gerçekleştirilen konserde parçalar arası cadılar bayramı hikayeleri de anlatıldı. Ayrıca cadılar bayramı atmosferini sahne dekorlarından hissetmek mümkündü.

BSO ailesine bu güzel etkinlikte bizi ağırladıkları için teşekkür ederiz. Gelecek konserlerden haberdar olmak için http://bso.bilkent.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Leave a Reply