Spor Yaşamdır – 3×3 Basketbol Turnuvası

Gelin sizi yıllar boyunca Bilkent’teki lisans, lisansüstü öğrenciler ve de hocaların katıldığı ‘Spor Yaşamdır’ etkinliklerinin en bilinenlerinden birine götürelim. Geçen sene de düzenlenen 3×3 Basketbol Turnuvası, 17 Aralık Pazartesi yapılacak olan Dörtlü Final ile 2018 bitmeden hemen önce sona erdi. Yeni yılın turnuvası ise 22 Şubat Cuma günü Yurtlar Spor Salonunda başladı.

Kurallar hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, turnuva maçları tek potada 3 kişilik takımlarla oynanıyor. 15 sayıya ulaşan veya maç süresi bittiğinde önde olan ekip maçı kazanırken, eşitlik halinde seri serbest atışlarına geçiliyor. Rakip takımın gelmemesi durumunda ilan edilen hükmen galibiyette maç skoru 8-0 olarak tescil ediliyor. 3 kişiye kadar da yedek oyuncu tutabilen takımlar, ilk olarak grup aşamasında 4 veya 5 maç oynuyor ve grupta genellikle ilk 2 sırayı alan ekipler üst tura yükseliyor. Bu sene uygulanan sistemde üst tura yükselen ekipler iki farklı gruba ayrıldı ve bu gruplardaki maçlar sonunda aşağıdaki tablo oluştu:

Takımlar kısa bir mola verdikten sonra saat 19.15 gibi birincilik ve üçüncülük maçlarına çıktılar, ödül olarak da maçlar sonunda derecelerine göre madalyalarını aldılar. Bu sene oynanacak turnuvada da 33 farklı takım var. Yine Yurtlar Spor Salonu’nda oynanacak mücadelelerde takımlara başarı diliyor ve sakatlık yaşanmayan bir turnuva olmasını umuyoruz. Ortak hedefimiz bu turnuvaya katılan ekiplerin sayıca artması ve ‘Spor Yaşamdır’ diyen Bilkentlilerin sayıca çoğalması, çünkü spor bir amaç değil araç olarak çok daha güzel.

*Kapak fotoğrafı http://bilnews.bilkent.edu.tr/wp-content/uploads/2016/04/basketbol-final-resim-620-x-275.jpg adresinden, diğer görsel turnuva hakemi Hakan Kınık’tan edinilmiştir.

Leave a Reply