Her dönem, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (FEASS); İktisat (ECON), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (POLS) ve Uluslararası İlişkiler (IR) son sınıf öğrencilerinin GE 446 Disiplinlerüstü Bitirme Projesi: Kalkınma – Eleştirel Yaklaşımlar ve Yeni Açılımlar (Transdisciplinary Senior Project: Development – Critical Perspectives and New Directions) dersi kapsamında oluşturduğu projeleri sergileme fırsatı bulduğu poster sunumları 12 Aralık 2018 Çarşamba günü gerçekleşecek. Dersin gereği olarak, üç bölümden de öğrenciler içerecek şekilde bir araya gelen 5-6 kişik gruplar bir dönem boyunca yürüttükleri projeleri; öğretim üyeleri, okul personeli ve diğer öğrencilere aktaracaklar. Bu sayede, öğrencilerin farklı disiplinlerden meslektaşlarıyla bir arada çalışma ve iletişim kurma becerisi elde etmeleri amaçlanıyor.

Bu dönem, projelerin etrafında şekillendiği temel konu olan kalkınma hakkında ziyaretçiler ekonomi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler perspektiflerinden bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca, ilgili bölümlerde okuyan diğer öğrenciler, poster sunumlarını bir fırsat olarak görerek gelecekte yapacakları projeleri için bir fikir sahibi olabilirler.

Son senesine girerken ders hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler öğrenciler ve diğer okurlar için kısa bir bilgi:

GE dersi ile birlikte son sınıf öğrencileri bitirme projelerini hazırlıyorlar. Dönem boyunca farklı alanlardan gelen konuşmacılar araştırma yapmanın inceliklerini ve kendi yaptıkları araştırmaları sunuyorlar. İngilizce olarak hazırlanan projeleri çeşitli aşamalarda dil yönünden değerlendirmesi için bir İngilizce öğretim üyesi ve içerik yönünden değerlendirmesi için de yukarıdaki bölümlerden belirli hocalar görevlendiriliyor.

Şunu da unutmayın: GE projesi bir grup çalışması olduğundan bazen çok iyi arkadaşlıklar kurulurken bazen de en iyi arkadaşlıklar bozulabiliyor. Dolayısıyla ileride dersi alacak olan öğrenciler gruplarını iyi düşünerek belirlemeliler.

Eğlenceli bir havada geçecek olan poster sunumları, saat 8.30’dan 16.30’a kadar ziyaret edilebilecek. Birbirinden eğlenceli ve ilgi çekici konuları görmek isteyenleri A binasına davet ediyoruz.

 

Leave a Reply