Dekan odasına giren öğrenciler, açtıkları pankartlar ile tepkilerini gösterdiler

Dekan odasına giren öğrenciler, açtıkları pankartlar ile tepkilerini gösterdiler.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kuruluşunun 32. yıl dönümüne ülke çapında yaşanan olaylar damgasını vurdu. Olayların en yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri, Ankara Üniversitesi Dil Tarih – Coğrafya Fakültesi’ydi. YÖK’ün kuruluşunu protesto etmek isteyen bir grup öğrenci, fakülte dekanının odasına girerek kapıyı kilitlediler. “YÖK’e Hayır” ve “Yaşasın Dev-Genç, Yaşasın Dev-Gençliler” pankartlarını camdan asarak tepkilerini gösterdiler.

Bir süre sonra, olaya polis müdahele etti. Öğrencilerin dışarıya çıkmasını sağlamak için odaya gaz bombası atıldı. Olaylar yüzünden çıkan dumandan etkilenen öğrenciler, dumandan kaçmak için cama çıktılar.

Odanın kapısını kırarak içeri giren polisler, 11 kişiyi gözaltına alarak Emniyet’e götürdüler. Dumandan zarar görenler ise tedavi altına alındı.

YÖK’ün kuruluşu sadece DTCF’de değil;  Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi gibi ülkenin farklı kesimlerindeki pek çok eğitim kurumunda da protesto edildi.

Leave a Reply