Boykot için pek çok öğrenci Merkez Kampüs Havuzbaşı'nda toplandı.

Boykot için pek çok öğrenci Merkez Kampüs Havuzbaşı’nda toplandı.

Kurulduğu günden bu yana, okul sorunlarına değinerek bu sorunlara çözümler bulmayı amaçlayan Bilkent Fikir Kulüpleri Federasyonu, yine bir ilki gerçekleştirdi. Federasyon, günler öncesinden yaptığı imza kampanyası ve tüm Bilkentlilere yaptığı çağrıyla yemekhane fiyatlarını ve çıkarılan yemeklerin kalitesizliğini protesto etmek amacıyla 9 Aralık Pazartesi günü saat 12.30’da okul çapında bir boykot düzenledi.

Federasyon, yapmayı planladıkları boykotun nedenlerini ve rektörlükten taleplerini aşağıdaki bildiri ile sunmuştu: 

[box_light] “Arkadaşlar, Hepimizin bildiği gibi iki senedir yemeklere yapılan zam fiks menüde 6 tl, seçmeli menüde ise 8 tl olmuştur. Kıraç ve Speed’in yemek fiyatlarından sadece iki lira az olan yemekhanenin, üniversitede işlevinin kalmadığı anlaşılmıştır. Rektörümüz tarafından okulumuzun özel üniversite değil, vakıf üniversitesi olması ısrarla vurgulansa da öğrenci bütçesine yönelik yemekhanecilik anlayışından gittikçe uzaklaşılmıştır. Artan fiyatların yanında yemeklerin gittikçe daha da kalitesizleşmesi de başka büyük bir sorunu ortaya çıkarmıştır.

Başlattığımız imza kampanyasını takiben, iki hafta süresince rektörlükle görüşme isteğimiz karşılık bulmamış, taleplerimizi anlatmamız olanaksız hale gelmiştir.

09.12.2013 Pazartesi günü hazırladığımız sandviçlerle havuz başında toplanarak boykotumuzu başlattığımızı ilan edeceğiz, diğer günler yemekhane önünde toplanarak, taleplerimizi yüksek sesle dile getireceğiz. Rektörle görüştürülene ve taleplerimiz kabul edilinceye kadar eylemliliğimiz sürecektir.

Taleplerimiz:

1) Fiks menünün 6 tl den 3 tl ye düşürülmesi. Toplu alındığında 1.5 tl ye denk gelmesi

2) Yemeklerin kalitesinin artması

3) Fiks menüde alternatiflerin artırılması, vejetaryen öğrencilere yönelik çeşitlerin bulunması” [/box_light]

Boykottan bir kare

Boykottan bir kare

Büyük bir katılımın gözlendiği boykot, Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüs’te gerçekleşti. Hazırladıkları pankartlar eşliğinde sandviçlerini yiyen öğrenciler, yemekhane fiyatlarının düşürülmesini, yemek kalitesinin yükseltilmesini ve yemek çeşitlerinde alternatiflerin artmasını talep ettiler. Pek çok öğrenci topluluğunun da desteklediği boykot sonucunda, rektörlükle görüşmek için randevu alındığı bildirildi.

FKF Bilkent, bundan sonra da okul sorunları için getirdiği çözüm arayışları ile adından sık sık söz ettireceğe benziyor.

Leave a Reply