Gazetecilik eğitimlerinin beşinci seminerinde, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Sayın Mustafa Kartoğlu, Bilkent Üniversitesi’nde gazeteciliğin merak edilenlerini yanıtladı. 9 Kasım Cuma günü C Blok Amfi’de gerçekleştirilen eğitimde, Kartoğlu gazetecilik hakkındaki teknik bilgiler üzerinde durdu.

Seminere bilinmesi gereken gazetecilik terimlerinin tanımıyla başlayan Kartoğlu, bir haber yazısının nasıl yazılması gerektiğini anlattı. “Anlatım dili basit ve yalın olmalı. Gazete dilini, sosyal medyada konuşulan dil ile karıştırmamak gerekir.” diyerek anlatımda uyulması gereken belli başlı kurallara değindi.

“Haberin kamuoyunu ilgilendirmesi ve güncel olması gerekir. Haber, okurların merak ettiği ve ilgilendiği şeydir.” diyerek ‘haber’ kavramının detaylı bir tanımını yaptı. Yalan haber ve yanlış haber arasındaki farkı vurgulayan Kartoğlu, haber kaynağı, double – check, uzman gazetecilik, baskı altında çalışma ve özel atlatma haber kavramları üzerinde durdu.

Bizler de GazeteBilkent ekibi olarak, düzenlediğimiz bu eğitimde bizi yalnız bırakmadığı için Sayın Mustafa Kartoğlu’na teşekkür ederiz.

Leave a Reply