Türkiye’nin bir cumhuriyet ülkesi olmasının 100. yılı tüm ülkemizde coşku ile kutlanmaya devam ediyor. Bilkent Üniversitesi de bu kutlamaların bir parçası olarak 28 Ekim tarihinde bir fener alayı düzenledi ve tüm Bilkent ailesini bu alaya davet etti.

Yürüyüş, Bilkent Üniversitesi Doğu Kampüs’te yer alan çimlik alanda 19.00 saatinde başladı. Bu saatten önce gelenlere fenerler ve bayraklar dağıtıldı, bando eşliğinde Hoş Gelişle Ola marşı söylendi. Bandoya şeflik yapması için de minik bir arkadaşımız seçildi.

Hoş Gelişler Ola marşı söylendikten sonra yürüyüş başladı. Alay, bando eşliğinde önce Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne aradan da Merkez Kampüs’e ilerledi. Yürüyüş sırasında Onuncu Yıl Marşı, İzmir Marşı, Hoş Gelişler Ola gibi çeşitli marşlar söylendi.

Alay, bu noktadan sonra “Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” nidaları ve marşlar eşliğinde Merkez Nizamiye’de bulunan Atatürk Anıtı’na doğru yürümeye devam etti. Burada meşaleler ile donatılmış anıtın önünde bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Sonrasında da İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı ile Parla marşları söylendi. Alay, anıt önünde fotoğraflar çekilerek anı ölümsüzleştirdi, daha sonrasında da Odeon’da yer alan servislere dağıldı.

Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için bu fener alayı dolayısıyla bir araya gelen herkesin etkinlikten memnun kaldığını umuyoruz. GazeteBilkent ailesi olarak da cumhuriyetin 100. yılını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Leave a Reply