Evet, evet; yanlış okumadınız. Hürriyet Gazetesi çok radikal bir karar alıp; yıllardır yaratıcılıkları sınır tanımayan ve yaptıkları enteresan haberlerle hepimizi şaşırtarak güldürmeyi başaran Zaytung ekibine kocaman bir sayfa ayırmaya karar vermiş. Sayfanın başına bu haberlerin gerçek olmadığını bildiren bir ibare koymuşlar koymasına da; bu Zaytung sayfasının okunurluğunu hiç de azaltacak gibi durmuyor. Böylece Zaytung, bu siteden haberi olmayan kişilere bile ulaşabilir hale gelirken, artık daha fazla insanın yüzünü güldürebilir oldu.

Hiciv ağırlıklı mizahi bir site olarak, 2010 yılında http://www.zaytung.com/ linki üzerinden yayım yapmaya başlayan ve hatta daha önce de yaptığı haberlerden birinin Ermeni basınınca ciddiye alınmasıyla ortalığı da karıştırıp adını iyice duyuran bir asparagas haber sitesi Zaytung. Aynı zamanda da artık bu haberleri tüm Türkiye’ye Hürriyet Gazetesi’nin Cumartesi ekindeki kocaman sayfayla da duyurabilme yetkisine sahip bir site.

Son derece yaratıcı olan ve belki de bazı gerçek haberlerden daha çok okunan, Türkiye’nin kanayan yaralarına ve hassas noktalarına bile mizahi bir dille dokunarak her şeyin tartışılabilir olduğunu gösteren bu site; artık basılı bir organda da çıkmaya başladığına göre; yakında bir de bir haber programını televizyonda görebiliriz gibi geliyor. Ne dersiniz?

Leave a Reply