Dersten kalmak hepimizin ortak kabusu biliyoruz. Sıcakta yaz okullarına kalmak, aynı dersin sınavlarıyla tekrar uğraşmak dahası üstüne derslere tekrar tekrar girmek; hiçbir öğrencinin istediği bir şey değil. İşte belki de bunun için YÖK’ten 21 Haziran tarihinde tüm öğrencileri sevindirecek bir haber geldi. Artık bütün üniversitelerde yaz okulu olsun olmasın, bütün öğrencilerin bütünleme hakkına kavuşacağı açıklandı.

Uzun süredir bütün üniversite öğrencilerinin talep ettiği bütünleme sınav hakkı; YÖK başkanı Gökhan ÇETİNSAYA’nın Twitter hesabı üzerinden öğrencileri sevindirerek açıklandı ve 2011-2012 akademik yılından geçerli olmak suretiyle; tüm üniversitelerde bu sınavın olacağı duyuruldu. ÇETİNSAYA, yaz okullarının kaldırılmasını gerektirmediği; ancak tüm öğrencilerin faydalı olan bir sınavdan yararlanma hakkının olduğu açıklamasını da, Twitter paylaşımının akabinde gazetecilerle yaptığı görüşmede açıkladı.

Gelelim Bilkent Üniversitesi’ne. YÖK tarafından alınan kararların, yürürlüğe konmadan önce, işleyiş ve esaslarının belirlenmesinin Bilkent Senatosu’na bırakılmış olması, bütünleme sınavı kararının da söz konusu Senato’dan geçmesinin zorunlu olması sonucunu doğuruyor pek tabii. Üniversite Rektörü’müz Sayın Atalar tarafından yapılan açıklamalar sonucunda, gelecek hafta bu konunun Senato’nun gündeminde olacağını ve uygulama esaslarının belirleneceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca Rektörü’müzün tahminlerine göre, böyle bir uygulamanın bu sene getirilecek olması durumunda, sınavların büyük ihtimalle Eylül ayının başında olacağı ancak yine de kararı beklememiz gerektiği de yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Neredeyse herkesin dört gözle beklediği bütünleme sınavları hakkında nihai kararın önümüzdeki hafta Bilkent Üniversitesi Senatosu’ndan çıkacağını düşünecek olursak, yaz okulunun bu sene de bütünlemelerden önce son bulacağı ve bu sene ancak yaz okulunda açılmayan derslerin bütünlemesine girebileceğimizi tahmin ediyoruz.

Bir yaz okulu dönemi daha bütünlemesiz geçerken, ders alan herkese vize ve finallerinde başarılar dileriz.

Leave a Reply