Köpeklerin sualtında nasıl göründüğünü hiç merak etmiş miydiniz? Sualtında olmanın estetik açıdan bir zerafet olduğu aşikar; uçuyormuş gibi görünen fakat bir o kadar da gizemli görünen insan fotoğrafları ve videoları hiçbirimizin gözünden kaçmamıştır. Peki, ama ya hayvanlar?

Fotoğrafçı Seth CASTEEL köpeklerin de sualtında nasıl göründüğünü merak ederek, sanatını bu konuda kullanmaya karar vermiş. Daha önce de evcil hayvanlarla çalışan ve bu konuda ünlenen CASTEEL, 2007 yılından beri vatandaşı olduğu ABD’de 300’den fazla köpeği fotoğrafladı. Hatta köpekleri kedilere tercih ettiğinin açıklamasını da yapan fotoğrafçının kendi köpeği olduğu da biliniyor.

Sualtında çektiği köpek fotoğraflarını kitap haline getiren ve 25 Ekim’de piyasaya sürecek olan CASTEEL, bu sıradışı çalışmasına Sualtı Köpekleri (Underwater Dogs) ismini koymuş. Tanıtım resimleri bir hayli ilginç olan bu kitabın, İngiltere’de 25 Ekim’de çıkacağını öğrenmiş olmakla beraber Türkiye’de ne zaman piyasaya sürüleceğini bilmiyoruz. Özellikle fotoğrafçılık sanatıyla ilgilenenlerin, bu kitabı kaçırmamasını tavsiye ederim.

 

 

Leave a Reply