cayyolunda-komedi-festivali-basliyor437d46a857214c997956

Ne güzel Nisan gelmiş; ama malum Ankara! Hava hâlâ boğucu, pek bir sıkıcı. E gönlü de karardı, Ankaralının haliyle.Yüzleri gülümseten güneşten mahrumsak; çareyi başka yollarda aramak gerek. Gerek gerek; ne gerek? Bir güldürmece, bir komiklik. Yok dizi değil film değil, daha da heyecan verici. Bir festival mesela, uzun soluklu bir  komedi festivali.

1. Geleneksel Ankara Uluslararası Komedi Festivali baharı uyandırmaya geliyor Ankara’ya. 1-12 Nisan tarihleri arasında yüzler gülmekten yorulsun, sıkıntılar dağılsın diye; dolu mu dolu programıyla Ankaralılar için geliyor. 1 Nisan Dünya Şaka Günü ile başlayacak olan festival; Türkiye’de bir ilk.

Neler, kimler yok ki bu programda, bol bol ‘stand up’ın olduğu festivalde; tiyatrolardan, sahne sporlarına, konserlere kadar her şey var.

‘Tek Dişilik Gösterisi ile Ece Ercan, İsveç’ten farklı bir tat ‘Melody Farshin’ (etkinlik İngilizce’ymiş), ‘Karikatürk’ isimli Almanca gösterisiyle Muhsin Omurca, Vedat Özdemiroğlu ile ’80 Dakkada Cümlealem’, ‘Her Derde Deva’ olan tek kişilik gösterisiyle usta oyuncu Ayşen Gruda, yılların eskitemediği oyunu ‘Ferhangi Şeyler’ ile Ferhan Şensoy, Nihat Sırdar ve ‘Sivrisinek’ ile ‘Bütün Kazlar Toplandık’, doğaçlama oyunlarıyla Mahşer-i Cümbüş, Güldür Güldür’de  yaptığı stand up’lardan tanıyacağınız Alpay Erdem (keşke tüm ekip gelseydi), IF Performance Hall’da Radyo ODTÜ Modern Sanatlar ile ‘Açık Mikrofon Gecesi’…

Sadece bu kadar mı sandınız? Erkan Can ve Cem Davran ile ‘Alevli Günler’ ve ‘Bezirgan’; ‘Alo Karımla Evleniyorum’; Ankara Sanat Tiyatrosu’nun incilerinden ‘Beş Para Etmez Varyete’; üç skeçten oluşan ‘Düğünde Panik’; ‘Görüşmeyeli Uzun Zaman Oldu’; tek perdelik romantik komedi ‘2’si 1 Arada’; Ali Poyrazoğlu’nun yönettiği ve Bülent Kayabaş, Meriç Başaran, Özdemir Çiftçioğlu’nun oynadığı ‘Hoşgeldin Melek’ gibi birçok tiyatro oyunu da bu festivalde olacak.

Mehmet Erdem’in kapanış konserini yapacağı bu oldukça cezbedici festivali kaçırmak olmaz, hem ‘Pepee’ bile orada olacak, gitmemezlik yapmayın!

Biletler için Biletix’e buyuralım şöyle:

http://www.biletix.com/etkinlik-grup/98424760/ANKARA/tr

Nefis festival programı:

program

 

Leave a Reply