Ninja Kaplumbağalar – Teenage Mutant Ninja Turtles

 

Dört kaplumbağa robot bir samuraya karşı, neden olmasın?

Ninja Kaplumbağalar geri dönüyorlar, hem de yanlarında Megan Fox ile.

Michael Bay yapımı Ninja Kaplumbağalar komedi, aksiyon, macera severler için bu hafta vizyona girdi. Manhattan’ın lağım kanallarında hocaları Splinter Usta tarafından New York’u kötülüklere karşı korumak için eğitilen Ninja Kaplumbağalar, 90’lar çocukları için unutulmaz birer  çizgi film kahramanlarıydı. Şimdi onları üç boyutlu izleme zamanı…

 

Kaset İşi- Sex Tape

Sex

Cloud teknolojisi üzerinden  ünlülerin çıplak fotoğraflarının internette yayılmaya başladığı bu dönemde, tam da bu soruna odaklanan bir film girdi vizyona.

Başrollerini How I Met Your Mother‘ın Marshall’ı Jason Segel ve Cameron Diaz’ın paylaştığı “Kaset İşi” (Sex Tape), on yıllık evliliklerine heyecan katmak için seks kasedi çeken ve kasedi silmek yerine yanlışlıkla Cloud üzerinden internete yükleyen talihsiz bir çifti anlatıyor. Kasedi internetten silmeye çalışmalarını anlatan bu komik macera teknolojinin bazen başımıza açabileceği çorapları ele alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=tCD8fXWNSWU

 

Jason Segel ve Cameron Diaz Jimmy Kimmel’ın programında filmi nasıl çektiklerini anlatıyorlar.

Biraz komediye evet diyorsanız film bu hafta vizyonda…

 

İnsan Avı – A Most Wanted Man

Bu hafta vizyona giren bir başka film “İnsan Avı” bir gerilim filmi…

Philip Seymour Hoffman’ı son kez izleyeceğimiz filmde Hollywood’a yelken açmış bir Türk, Derya Alabora da yer alıyor. Film yarı Çeçen yarı Rus kökenli bir adamın yasadışı Hamburg’a giriş yapıp şehrin Müslüman mahallelerinin birinde Türk bir ailenin yanında kalmasıyla başlar. Zaman içinde eve adamı ziyarete gelmeye başlayanlar olur, bu durum aileyi rahatsız eder ve şüphelenmeye başlarlar.

Rachel McAdams, Williem Dafoe, Philip Seymour Hoffman, Derya Alabora, Robin Wright… Yıldızlarla dolu bu gerilim filmini kaçırmak olmaz gibi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=OUyYBrlF_W8

 

Philip Seymour Hoffman (1967–2014)

Philip Seymour Hoffman (1967–2014)

Körlük – Blind

images (1)

Dünya Prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan Körlük, Norveç-Hollanda yapımı bir gerilim-dram…

Görme yetisini kaybeden bir yazarın gerçek ve hayal ürünü arasında aklını kaybetmeme mücadelesini dram içinde mizah barındırarak anlatan bir film… Başarılı senarist Eskil Vogt’un ilk yönetmenlik deneyimi aynı zamanda. İskandinav yapımlara aşina olanlara ve sevenlere farklı bir tat olabilir.

 “Filmde körlük nasıl gösterilir? En bariz yöntem ekranı karartmak, izleyiciyi sesle yönlendirmek olacaktır. (…) Bense çokça, bir ayrıntıyı soyutlama ya da bir görüntüyü daha fazla tutma yoluyla görsel beslemeyi kısıtladım. Filmin biçimi ve biçeminin kilidi bu oldu. Ve körlük, çelişkili de olsa, çok sinemasal aslında; sinemanın en temel yanlarını içeriyor: görmek, görülmek, aydınlık, karanlık…”

Eskil Vogt (Yönetmen)

                                                                                                                                                                                                  

Leave a Reply