Bu yazımda size ‘Annie’den bahsedeceğim. Aslında köklü bir geçmişi var Annie’nin.  1982 yılında beyazperdeye girmişti karşımıza ilk çıkışında, daha sonrasında ise 1995 yılında dizi olarak Amerikan televizyonlarında kendine yer buldu. En son halinde ise daha da değişti ve Broadway sahnelerini süsleyen önemli bir müzikal haline geldi. Annie’nin sinema filminin de çıkacağını duyunca heyecanlanmadım desem yalan olur; çünkü Annie benim gittiğim ilk Broadway müzikali idi. Time Square’de izlediğim müthiş şölen kadar harika bir sonucu tabii ki aramıyorum; bana göre beyazperde hiçbir zaman canlı performansın yerini tutamaz. Fakat yine de; hayran olarak izlediğim müzikalin film versiyonunun olacağı düşüncesi bende merak uyandırdı. Will Gluck’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde, son dönemlerin parlayan minik yıldızı Quvenzhane Wallis oynarken; ona eşlik eden diğer önemli oyuncular ise Jamie Foxx, Rose Byrne ve Cameron Diaz. Daha önce duymayanlar için biraz konusundan bahsedelim:

Annie, anne ve babasını kaybeden yetim bir çocuktur. Yaşamını kendisinin bakımını üstlenen, bir nevi üvey annesi zalim Bayan Hannigan’la geçirir. Küçük yaşına ve zorlu hayat şartlarına rağmen; iyimser ve hayat dolu bir kızdır. Annie’nin kaderi, genç belediye başkanı Benjamin Stacks ile tanışınca değişir. Bu hayat dolu kızı zamanla tanıyan ve hayatına kattığı olumlu etkilere gören Stacks, onu evlat edinmeye kadar verir.

24 Nisan tarihinde vizyona girecek filmin IMBD puanı olan 5.1/10, beni biraz şaşırtmadı desem yalan olur. Müzikalde tecrübe ettiğim kadar iyi bir performans beklemiyorum diye demiştim; fakat aldığı bu puan beni düşündürdü. Yine de; güzel, müzikal tadında bir aile filmi olabilecek potansiyelde bana sorarsanız. Tabii, sonucunu hep beraber bekleyip göreceğiz. Fragmanına göz atmak için:

Leave a Reply