Simgebilim uzmanı Robert Langdon yeni maceralarıyla 14 Ekim 2016’da geri dönüyor.

Tom-Hanks-inferno

 

Geçtiğimiz günlerde ‘Da Vinci’nin Şifresi’, ‘Melekler ve Şeytanlar’, ‘Kayıp Sembol’ gibi birçok bestsellerın ünlü yazarı Dan Brown son kitabı ‘Inferno’nun (Cehennem) çekimlerinde bulunmak için gittiği İtalya’dan, Inferno setinde çekilmiş bir videoyu facebook sayfasına yükledi. Robert Langdon’u her zamanki gibi başarılı aktör Tom Hanks’in canlandıracağı biliniyordu, ancak Cehennem kitabını okuyan ve filmi bekleyenler için Dr. Sienna Brooks’u kimin oynayacağı merak konusuydu. Son zamanlarda birçok sinema severin ‘Theory of Everything’ filmi ile daha da yakından tanıdığı ve başarılı performansıyla; Oscar, Altın Küre ve BAFTA gibi birçok önemli ödül töreninde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne aday olan İngiliz aktris Felicity Jones rolün sahibi oldu. Yönetmenlik koltuğunda ise Da Vinci’nin Şifresi, Melekler ve Şeytanlar’ın yanı sıra Akıl Oyunları filminin de yönetmeni olan Ron Howard var.

felicity-jones

Çekimlerine İtalya, Floransa’da başlanan filmin bir kısmı da İstanbul’da geçecek. Film için tarihi Yerebatan Sarnıcı’nın dört günlüğüne kiralandığı ve Eminönü, Sultanahmet gibi tarihi semtlerde de çekimler olacağı söyleniyor. Anlaşılan o ki İstanbul eli kulağında Tom Hanks ve Inferno ekibini bekliyor.

Kitabın konusu ise şöyle;

(Arka kapaktandır.)

“Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon başından vurulmuş bir halde hastane odasında gözlerini açar. Ne buraya nasıl geldiğini ne de nasıl vurulduğunu hatırlamaktadır. Camdan gördüğü manzara karşısında altüst olan profesör, evinden binlerce kilometre uzakta, Floransa’da olduğunu anlar. Yaşadığı korkunç baş ağrısına eşlik eden tek şey; sürekli kâbuslarında gördüğü kan kırmızısı bir nehrin karşısından kendisine seslenen gümüş saçlı güzel bir kadın ve toprağa baş aşağı gömülü can çekişen bedenlerdir. Langdon gördüğü kâbusları anlamlandırmaya çalışırken kadın bir suikastçı tarafından takip edildiğini, kendine tedavi uygulayan doktorlardan biri gözlerinin önünde vurulunca anlar. Hastanede görevli diğer doktorlardan biri olan Sienna Brooks’un o ölüm kalım anında yardım etmesiyle hayatta kalır. Simgebilim profesörü kendini bir anda ipuçlarını Dante’nin cehenneminde bularak çözmesi gereken korkunç bir senaryonun içinde bulur. Floransa’nın tarih kokan dar sokaklarından Venedik’in muazzam bazilikalarına uzanan semboller zinciri Langdon’ı insanlık tarihini sonsuza dek değiştirebilecek bir mekâna sürükler. Burası üç imparatorluğun merkezi olmuş, insanlık tarihi kadar eski, dünyanın incisi İstanbul’dur. Ve bu şehirde ya insanlık tarihi baştan sona yeniden yazılacak ya da bunu yazacak hiç kimse kalmayacaktır…”

Vizyona girmesine daha bir yıldan fazla olsa da Dan Brown hayranları şimdiden sabırsızlar. Belki de şimdilik asıl soru, her kitaptan çevirilen filme olduğu gibi, kitapla aynı tadı verecek mi ya da kitabın altından kalkabilecek mi olmalıdır. Hem hazır önümüzde bu kadar zaman varken, Inferno’ya ilham veren Dante’nin efsane Cehennem, Cennet ve Araf üçlemesini de okumamak olmaz.

Dan Brown’dan film setinden bir video;

www.facebook.com/DanBrownInferno/videos/504768449672213/?fref=nf

 

Leave a Reply