King's College Chapel

King’s College Chapel

Adını içinden geçen ‘Cam’ nehrinden alan, dünyanın en eski üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Cambridge, her sokağı tarih kokan bir şehir. Yüzlerce yıldır bilimin en önemli yuvalarından biri olmanın yanı sıra doğal ve tarihi dokusuyla da İngiltere’ye gelen turistlerin uğrak noktası. 31 kolejden oluşan Cambridge Üniversitesi öğrencileri, profesörleri ve çalışanlarıyla şehrin nüfusunun önemli bir kısmını oluşturuyor.

Üniversite’nin kolejleri ve birçok kolejin parçası olan tarihi kiliseler muhakkak gezilmesi gereken yerler arasında. Bunların en önemlilerinden, hatta Cambridge Üniversitesi’nin simgelerinden sayılabilecek King’s College muhteşem gotik şapeliyle ihtişamını ve prestijini destekliyor. King’s College’ın sayısız mezunları arasında bilgisayar biliminin babası Alan Turing ve ünlü yazar Salman Rushdie de var.

Trinity College

Trinity College

Bir diğer ünlü kolej ise İngiltere’nin en önemli tarihi karakterlerinden, Anglikan kilisesinin kurucusu 8. Henry’nin açtığı Trinity College’dır. Adeta bir fizikçi cenneti olan Trinity College’ın mezunları arasında Isaac Newton, Ernest Rutherford, Niels Bohr, James Clerk Maxwell ve daha niceleri bulunuyor.

Trinity College’ın ezeli rakibi, favori kolejim St. John’s College Otostopçunun Galaksi Rehberi’nin yazarı Dougles Adams’ın eviydi bir zamanlar. Kolej, yatakhane ve kütüphaneyi bir hapishane gibi ayıran köprüsü ve Cambridge’de ki her kolej gibi çeşitli gelenekleriyle meşhur.

St John's College Köprüsü

St John’s College Köprüsü

Cambridge’te yapılabilecek bir diğer şey ise giriş ücretinin olmadığı müzeleri gezmek. ‘Fitzwilliam Museum’ dünyaca ünlü bir arkeoloji ve güzel sanatlar müzesi. ‘Sedgwick Museum of Geology’ ve ‘Museum of Archaeology and Anthropology’ de Cambridge Üniversitesi’ne bağlı diğer müzeler, içerilerinde ilginç koleksiyonlar bulunduruyorlar.

 

 

Fitzwilliam Museum

Fitzwilliam Museum

 

 

 

 

Cambridge’te yapılması gereken en temel şey ise punta binmek. Cam nehrinde punt adı verilen sandallarla bir tur yapmadan dönmek olmaz. İster bir tura katılabilir isterseniz de kendi puntunuzu kendiniz kullanabilirsiniz. Punt dışında nehirde yapılan bir diğer etkinlik ise kanoya binmek.

 

Round Church

Round Church

 

The Church of the Holy Sepulchre ya da bir diğer adıyla Round Church farklı mimarisiyle dikkat çekmesinin yanı sıra içerisinde devamlı oynatılan Cambridge tarihinin anlatıldığı yarım saatlik videoyla size Cambridge hakkında gerekli tüm bilgileri veriyor.

İngiltere’nin meşhur tatlısı ‘Fudge’ı Cambridge’de bulunan ‘Fudge Kitchen’da denemeden dönmeyin. Eğer şanslıysanız dükkânın ortasında bir fudge yapımına da denk gelebilirsiniz.

Judge My Fudge!

Judge My Fudge!

 

Leave a Reply