Screen shot 2014-03-26 at 10.24.07

Behzat Ç.’nin senaristi Emrah Serbes’in Erken Kaybedenler kitabında yer alan “Üst Kattaki Terörist” isimli öyküsü CerModern’de seyirciyle buluşuyor.

CerModern atölyelerinden StudyoCer şu günlerde üç tiyatroya ev sahipliği yapıyor. Bunlardan birisi de İkincikat Tiyatro’nun dikkat çeken oyunu Üst Kattaki Terörist…

19 Nisan’da saat 17:00 ve 20:00 arasında iki gösterim yapacak oyunun süresi yaklaşık 70 dakika…

Hikaye abisi askerde şehit olmuş bir çocuğun üst kata taşınan bir öğrenciyi sakallı olduğu için terörist olarak nitelendirmesiyle başlıyor. Emrah Serbes’in Erken Kaybedenler kitabını okuyanların daha çok zevk alacağını düşündüğüm oyunun yönetmenliğini ve öykünün tiyatroya uyarlamasını Sami Berat Marçalı yapıyor.

24 yaşında gelecek vaadeden yönetmenin yazdığı ilk oyun “Deney” Uluslararası Interplay Genç Yazarlar Festivali’ne kabul edildi. Eyüp Emre Uçaray ile kurduğu İkincikat Tiyatro 15 Eylül 2010’dan bu yana seyirciyle buluşuyor. Daha çok özgün hikayeleri anlatarak seyircinin tiyaro algısını değiştirmeyi amaçlayan İkincikat, eleştirmenlerin ve tiyatroseverlerin beğenisini topluyor.

Üst Kattaki Terörist’in oyuncuları arasında Denizhan Akbaba, Banu Çiçek Barutçugil, Bedir Bedir ve Gözde Kocaoğlu bulunuyor.

“Oradan nasıl gözüküyor?                                                                                            
Öldürürüm oğlum sizi! Canınıza okurum!
Tamam. Biraz daha çık. Üst kata mesela.
Ne işim var benim orada lan! Ayarlarımla oynamayın benim. Delirtmeyin adamı!  Tamam, biraz daha yukarı çık.
Nereye çıkacağım şerefsiz! Dağa mı çıkayım?”

19 Nisan’da Üst Kattaki Terörist’i CerModern’de izleyebilirsiniz. Keyifli seyirler…

Biletleri biletix’den veya Cermodern gişelerinden temin edebilirsiniz.

Leave a Reply