CAVA Enstitü’nün Sinema Atölyeleri Başlıyor!

20 Eylül 2012’de faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 15 farklı sertifika programıyla 300’ü aşkın katılımcıyı sinemanın ustalarıyla buluşturan CAVA (Cinema and Audio Visual Arts) Enstitü 4. döneminde 5 farklı atölyeyle Ankaralı sinemaseverlere kaçırılmayacak bir sinema serüveni sunmaya hazırlanıyor.

Geçen dönem Film Stüdyosu Masterclass eğitimiyle kendi alanlarında usta isimleri katılımcılarıyla on iki hafta boyunca buluşturan ve bu buluşmayı sertifikayla taçlandıran CAVA bu dönem de sinemanın detayına giriyor ve farklı alanlarda programlar sunuyor.

Deniz Çakır, Mert Fırat, Pelin Esmer ve Tayfun Pirselimoğlu gibi ünlü isimler CAVA Enstitü’nün 4. dönem atölyelerinde Ankara’da ders veriyor. 10 Nisan -15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek sınırlı kontenjandaki atölyelere son başvuru tarihi 10 Nisan.

unnamed (1)

Bir Film Yaratmak, Düşten Kağıda, Kameraya Oynamak, Sinema Okuryazarlığı ve Görüntünün Dili Atölyeleri katılımcılarını bekliyor. 10 hafta sürecek 30-40 saatlik kurslar olarak planlanan atölyeler proje geliştirmeli ya da uygulamalı. Atölyelerin birçoğu hafta sonunun farklı dilimlerine yerleştirilmiş. Atölyelerde kontenjan maksimum 10-15 kişi arası ile sınırlandırılmış. Bu yüzden elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederim. Sadece kurs olarak düşünmeyin aynı zamanda sizin gibi amaçları ve ilgi alanları olan insanlarla tanıştığınız bir ortamdan bahsediyorum. Aynı zamanda aldığınız eğitim ve verilen sertifika kariyerinize oldukça fazla katkı sağlayacaktır.

Bir filmin yaratılma sürecine, senaryonun ortaya çıkış aşamalarına, sinema okur yazarlığı hakkında derin bilgilere sahip olmaya ve görüntü yönetmenliğiyle ışıkla oyunlar yaratmaya istekliyseniz CAVA Enstitü’nün Atölyeleri sizleri bekliyor. Ayrıca üniversite öğrencilerine %20 indirim varmış bunu da gözden kaçırmayın.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz CAVA Enstitü’nün sayfasını inceleyebilirsiniz.

http://www.cavainstitute.org/#/anasayfa

Unutmadan; Kızılay Büyülü Fener’de olan ofisleri Tunalı’ya, Abay Kunanbay caddesine taşınmış.

Leave a Reply