Ankara’nın en önemli sanat merkezi CerModern’de 27 Şubat Perşembe akşamı yepyeni bir serginin galası gerçekleşti! Gülin ve Emre Dökmeci çiftinin 20 seneye yakın bir zaman diliminde derledikleri yerli ve yabancı pek çok sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan sergi 20 Nisan tarihine kadar devam edecek. “Aklımda Bir Delilik Var” adındaki bu serginin küratörlüğünü Ali Akay yapmış.

aklımda-bir-delilik var

Sergiyle ilgili olarak Emre Dökmeci CerModern’e şöyle bir açıklamada bulundu: “Biz de pek çok koleksiyoner gibi öncelikle bildik modern eserlerle başladık. Mihenk taşımız Fikret Mualla’ydı. Zaman içerisinde kendi yolumuzu çizdik. Çağdaş Türk sanatının önemli isimleri ile tanışmaya başladık. İlerledikçe olgunlaştık. Edindiğimiz eserlerin birbiriyle iletişime geçtiğini düşünerek motive olduk. Koleksiyonda en önemli konu bilgi ve zaman. Dolayısıyla koleksiyoner olmak beraberinde sorumluluğu da getiriyor. Türk sanatçılara karşı sorumluluğumuzla uluslararası sanatçılara yöneldiğimiz gibi benzer bir kurgu ve hatta refleks ile genç çağdaş sanatçılara destek olmak adına da daha çok araştırma ve keşif  sorumluluğunu da taşıyoruz”

Haluk Akakçe Masallar Gerçek Olabilir, Sizin de Başınıza Gelebilir

Haluk Akakçe
Masallar Gerçek Olabilir, Sizin de Başınıza Gelebilir

Sergiyle ilgili olarak bilinmesi gerekenlerden bir diğeri de serginin merkezden çevreye doğru yayıldığı. Yani sergi yapılan mekanın girişinde değil ortasında başlayıp daha sonra suya atılan bir taşın çıkarttığı halkalar misali çevresine yayılıyor. Eserlerin bulundukları yerler ise satın alınma tarihlerine göre değil kavramsal bir şekilde yerleştirilmişler. Serginin merkezinde Haluk Akakçe bulunurken, girişinde yer alan isim ise Fikret Mualla olmuş.

Geçmişten günümüze pek çok modern sanat eserine ev sahipliği yapan sergide eserleri bulunan sanatçılar ise şu şekilde: Franz Ackerman, Haluk Akakçe, Erol Akyavaş, Yüksel Arslan, Ramazan Bayrakoğlu, Cihat Burak, Tony Cragg, Wim Delvoye, Şükriye Dikmen, Cem Dinlenmiş, Burhan Doğançay, Fırat Engin, Jan Fabre, Andreas Gursky, Peter Halley, Karin Kneffel, Jannis Kounellis, Burhan Kum, Mustafa Kunt ve Özlem Günyol, Şükran Moral, Sarah Morris, Fikret Mualla, Hermann Nitsch, Seçkin Pirim, Gerhard Richter, Berke Soyuer, Arslan Sükan, Ali Emir Tapan, Ali Taptık, Serkan Taycan, Nazif Topçuoğlu, Ömer Uluç, Elif Uras, Ebru Uygun, Ekrem Yalçındağ, Fahrelnisa Zeid, ve Peter Zimmerman.

Sergide yer alan eserlerden bazıları ise:

 

Leave a Reply