Broadway’den Hollywood’a Bir Yolculuk: ‘Sihirli Orman’

intothewoods

1987 yılında Broadway prömiyerini yapan, Tony ödüllü başarılı bir müzikal olan ‘Into the Woods’; çok uzun çalışmaların ardından sonunda film yapımına kavuştu, hem de muhteşem bir kadroyla!

Grimm Kardeşler’in masallarından bazılarında yaşanan olayların bir araya gelmesiyle anlatılan hikayede, ‘Kırmızı Başlıklı Kız’, ‘Cinderella’, ‘Jack ve Fasulye Sırığı’ ve ‘Rapunzel’ gibi masallardan karakterlerin ve olayların sunulduğunu görüyoruz. Bu kadar farklı karakterlerin bir araya geldiği filmde yer alan birbirinden başarılı oyuncular arasında kimler yok ki; filmin baş karakterleri fırıncı ve karısı olarak James Corden ve Emily Blunt, onları ormana gönderip yapacağı büyü için gerekli malzemeleri toplatan cadı rolünde Meryl Streep, Külkedisi rolünde Anna Kendrick, Külkedisi’nin kötü kalpli üvey annesi rolünde Christine Baranski, prens olarak Chris Pine ve son olarak kötü kalpli büyük kurt rolünde Johnny Depp var. Bu film ‘Şeytan Marka Giyer’den sonra ilk defa Emily Blunt ve Meryl Streep’i birlikte görmemize sebep oldu.  Müzikal-komedi türünde bir film olan ‘Sihirli Orman’ın müziklerini besteleyen isim olarak, müzikalin yapımcısı Stephen Sondheim var karşımızda.

Amerika’da 25 Aralık’ta vizyona giren film; üç Altın Küre adaylığının ardından, üç tane de Oscar adaylığına sahip oldu. Herhangi birisini kazanıp kazanamayacağı ise 22 Şubat’ta Oscar ödül töreninde belli olacak.

Filmin konusuna gelecek olursak; bir fırıncı ve karısı uzun zamandır çocuk yapmayı isterler fakat bu konuda başarılı olamamışlardır. Sonradan yan komşuları olan cadının onlara kızıp ailenin üstüne bir büyü yaptığını ve o yüzden çocukları olmadığını öğrenirler. Ardından cadı onlara bir teklifte bulunur, yüzyılda bir gerçekleştiğini söylediği mavi ay döneminde büyüyü kaldırabileceğini; fakat bunun için gerekli olan malzemeleri üç gece yarısı içerisinde toplamaları gerektiğini söyler. Sonrasında fırıncı ve karısı birlikte bu malzemeleri yani süt kadar beyaz bir ineği, kan kadar kırmızı bir başlığı, mısır kadar sarı bir saçı ve altın kadar saf bir terliği aramaya başlarlar. Bu arayışları sırasında önce Jack’le karşılaşırlar ve Jack’i kandırdıklarını sanarak beş “sihirli” fasulye karşılığında bembeyaz bir ineğe sahip olurlar, sonrasında fasulyelerin gerçekten sihirli olduğunu öğrenirler tabii.

Filmin devamında da fırıncı ve karısı farklı zamanlarda; Kırmızı Başlıklı Kız, Rapunzel ve Külkedisi’yle etkileşimde bulunurlar. Asıl masalların sonlarından çok farklı bir şekilde sonuçlanan film; Disney’in ‘Maleficent’tan sonra aynı sene içinde çok başarılı olan ikinci yapımı. Türkiye’de 20 Şubat’ta vizyona girecek olan filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz:

Leave a Reply