T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Microsoft Türkiye ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’nin e-dönüşümüne destek vermek temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde ortak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarına, ortaklıklarının 10. yılında bir yenisini daha ekliyor. Bu dört ana ortak yaklaşık 200 bin gence geleceklerini tasarlama fırsatı sunuyor.

Gençlerin eğitim, istihdam ve girişimcilik için kendilerini geliştirmeleri için yola çıkan “Geleceğini Tasarla” projesi, online ve yüz yüze görüşmelerle binlerce gence bilişim teknolojisinin sunduğu fırsatları anlatacak.

gtYeni dönemde hayata geçirilecek olan “Geleceğini Tasarla” projesi ile gençlere yönelik hazırlanan online eğitim portalında; online kişisel gelişim, yabancı dil, bilişim ve kapasite geliştirme eğitimleri; istihdam, girişimcilik ve kariyer konularında yönlendirici binlerce faydalı makale, başarı girişimcilerin tavsiyelerini içeren yüzlerce ilham verici video yer alacak. Gençlerin tamamen ücretsiz yararlanabileceği bu eğitim portalında, kariyer konusunda online bilgilendirici seminerler ve eğitimler de düzenlenecek, gençlerin geleceklerine yön verirken aynı zamanda alanında uzman kişilere sorular sorarak interaktif bir deneyim yaşamaları sağlanacak. Projeye dört ana ortağın yanısıra; Visa Türkiye, Teknosa, Yenibiris.com, Khan Academy Türkiye, Infinity Teknoloji ve Engelsiz Kariyer de destekçi kurumlar olarak içeriğin geliştirilmesi, kaynakların paylaşılması ve projenin geliştirilmesi gibi konularda projeye destek veriyorlar.

gt2Eğitim, girişimcilik ve istihdam olmak üzere üç ana önemli konuya odaklanan projede, online eğitim portalının yanı sıra, yüz yüze faaliyetler ile de Türkiye’nin 81 ilindeki gençlere birebir dokunulması hedefleniyor. Proje kapsamında 1500 genç gönüllü eğitmen görev yapacak. Bilgisayar okuryazarlığı, web tasarımı, internet güvenliği ve sosyal medya okuryazarlığı konularında yüz yüze eğitimler, girişimci gençlere yönelik uzman mentorler eşliğinde ulusal ve uluslararası girişimcilik kampları, çocuklara yönelik temel kodlama eğitimleri, gençlerin başarılı girişimciler ve iş insanları ile biraraya gelerek ilham alabilecekleri YouthSpark Live etkinlikleri gibi etkinlikler de Türkiye’deki 15-30 yaş arası tüm gençlere sunulacak fırsatlar arasında yer alacak. Bununla birlikte proje kapsamında 26 ilde yerel yönetimlerin desteği ile kurulan Bilişim Akademileri yeni dönemde proje eğitimlerinin verildiği sürekli eğitim merkezleri olarak ücretsiz bir şekilde toplum kesimlerine ulaşmaya devam edecek ve bu modelin daha fazla ilde girişimci gençleri destekleyici şekilde yaygınlaşmasına çalışılacak.

Projenin detaylarının kamuoyu ile paylaşılacağı “Geleceğini Tasarla Projesi Lansman Toplantısı”, 26 Ocak Pazartesi günü 09.30’da Ankara CerModern’de gerçekleştirilecektir.

program

İletişim için;

info@geleceginitasarla.net
0212 265 33 14/15/17
Ulus Mah. Okul Yolu Sk. No.13, Ortaköy – Beşiktaş, İstanbul

Leave a Reply