iPhone SE Tanıtıldı! İşte Detaylı İncelemesi!

21 Mart Pazartesi akşamı saat 19.00’da Apple daha önceden sızıntıları ortaya atılan, merakla beklenen yeni telefonu iPhone SE’yi tanıttı.

Apple bildiğimiz üzere her yıl 9 Eylül’de en prestijli yeni ürünlerini tanıtıyordu, fakat bu yıl bir değişikliğe gidilerek 21 Mart’a özel ayrı bir lansman yapıldı. Sebebi ise çok önceden sızıntıları ortaya çıkan yeni iPhone SE ve küçük ekranlı iPad Pro’ydu. Lansmanın gözdesi hiç şüphesiz iPhone SE oldu.

Ekran Resmi 2016-03-22 19.00.46

Öncelikle nedir bu SE? Apple’ın Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Schiller’in yaptığı açıklamaya göre, iPhone’un sonundaki SE, Special Edition (Özel Sürüm) anlamına geliyor.

Kısaca iPhone SE’den bahsedersek tamamen 5S tasarımının ve 6S özelliklerinin harmanlanmış hali. Ucuz ve küçük ekranlı iPhone konseptiyle gelen SE, küçük ekrandan vazgeçemeyen iPhone kullanıcılarının büyük ilgisini çekti. Şimdi biraz da iPhone SE özelliklerini detaylı inceleyelim.

iPhone SE Özellikleri

iPhone SE; 4 inç, 326 ppi yoğunlukta 1136 x 640 piksel çözünürlüklü ekranla geliyor. Apple A9 işlemci, 2 GB Ram, NFC ve 4K video çekim yapabilen 12 megapiksel arka kamera ile güç olarak 6S ile eşit. Retina Flash, Live Photos, 63 megapiksele kadar panaroma fotoğraf çekimi 60 fps’de 1080p, ağır çekimde 240 fpsye kadar video çekimi yeni SE kamerasının özelliklerinden sadece bir kaçı.

iphone-se-1458582284

“Küçük bir telefon. Büyük bir adım” sloganıyla gelen iPhone SE şu ana kadar ki en güçlü 4 inç telefon. SE’nin 6S ile belirgin olarak sadece iki farkı var. SE’de 3D Touch özelliği yok ve ön kamerası sadece 1.2 megapiksel. Bu her ne kadar, selfie hastası kullanıcıları üzse de, almaya niyeti olan kullanıcıların fikrini pek değiştirmeyeceği aşikar. iPhone SE uzay grisi, gümüş, altın ve gül kurusu(rose gold) renk seçenekleriyle geliyor. Hafıza olarak ise sadece 2 seçenek var: 16 ve 64 GB. Apple’ın kullanıcılarını memnun etmeyen 16 GB baz modelinden ne zaman vazgeçeceğini gerçekten merak ediyoruz.

Ekran Resmi 2016-03-22 19.01.18

Fiyat

iPhone SE’nin diğer bir özelliğiyle ucuz olması. Evet, iPhone SE şimdiye kadar satılan en ucuz iPhone. Amerika’da 16 GB modelinin fiyatı yalnızca 399 $ dolar olan SE, Türkiye’ye gelince işin içince vergiler de girince işler biraz değişiyor. Türkiye’de iPhone SE fiyatları şu şekilde olacak:

16 GB –  1999 TL

64 GB –  2399 TL

Türkiye Apple Store üzerinden 29 Mart’tan itibaren sipariş edilebilecek olan iPhone SE’nin büyük bir satış yapması bekleniyor. Ama bu fiyatlarla yurtdışından almak çok daha mantıklı görünüyor.

iOS 9.3

Ayrıca lansmanda haftalardır betası yayında olan iOS 9.3’ün final sürümü tanıtıldı. İşte iOS 9.3 ile gelen özelliklerden birkaçı:

-iOS 9.3 ile birlikte cihazınızın saat ve konumuna göre, akşam olduğunda kullanım sırasında gözlerinizi rahatsız etmemesi için ekran renkleri değiştiriyor. Sabah olduğunda tekrar eski haline dönüyor.

-Notlar uygulamasında artık parmak izi veya şifre kilidi ile güvenlik sağlanıyor. Ayrıca tarih veya alfabetik sıralama yapılabiliyor.

Haberler uygulaması, artık takip ettiğiniz konularda özelleştirilmiş haberleri karşınıza çıkarıyor.

-iOS 9.3 ile ilk defa aynı iPhone’a birden fazla Apple Watch’ı tanımlayabilirsiniz.

-iOS 9.3 ile ayrıca eğitim odaklı çoklu hesap desteği geliyor. Bu özellik sayesinde bir uygulamayı birden fazla grup veya kişi kullanabiliyor.

iOS 9.3 güncellemesini; iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, iPad Pro 9.7 ve iPod touch 5 alıyor.

21 Mart’tan itibaren kullanıma hazır olan iOS 9.3’ü rahatlıkla cihazlarınıza yükleyebilirsiniz.

[box_light]Kaynak[/box_light]

shiftdelete.net

webtekno

Leave a Reply

1 comment

  1. Cemre Kulan

    Dil bilgisi hataları mevcut, Türkçe’ye özen gösteriniz.