Hayatınızı ne renklendiriyor hiç düşündünüz mü?

“Daha renkli bir yaşam istiyorum.”. Bu cümleyi ilk duyduğumda kafam o kadar çok karıştı ki. İnsanın renkli bir yaşamdan beklentisi neler olabilir diye düşünmeye başladım. Düşündükçe de gülümsemeye. Meğersem uzun zamandır duymayı beklediğim cümleyi duymuşum. Hayatımın aslında ne kadar renksiz olduğunu o an fark etmiştim. O sene hedefim de bu olmuştu.

Önce kıyafetlerimden başladım renklenmeye. En kolayının bu olacağını düşünmüştüm. Fakat beni en çok zorlayan olmuştu. Alışkanlıklarımdan kolay vazgeçen biri değilimdir. O yüzden kıyafetlerimin çoğunu değiştirdim desem de aslında hâlâ eski kıyafetlerimi seviyorum. Vazgeçemiyorum onlardan. Renkli kıyafetlere ise alıştım sayılır zar zor. Kıyafetlerimle birlikte hayatımın düşündüğüm kadar renklenmediğini fark ettiğimde ise hayal kırıklığına uğradım açıkcası. Bana “Daha renkli bir yaşam istiyorum.” cümlesini kuran kişinin kıyafetleri gördüğüm en renkli kıyafetler olabilirdi. Onu örnek almıştım sanırım. İşe yaramadı.

Kıyafetler işe yaramayınca renkli hobiler edinmeye çalıştım. Seramik atölyelerine gittim. Renkli seramikler yapmaya çalıştım. Benim gastronomiye de oldukça ilgim vardır. O yüzden renkli yemekler de yapmaya çalıştım. Ama hâlâ hayatımda aradığım o rengi bulamamış gibi hissediyordum. Yine de vazgeçmedim aramaya devam ettim. Renkli partilere gittim, renkli yolculuklara çıktım, renkli insanlarla tanıştım. Hepsi gerçekten oldukça renkliydi, hayatımda görmediğim kadar renk gördüm diyebilirim. Ama hiçbiri beni renklendiremedi.

En son değiştirmediğim odam kalmıştı. Onu da oldukça renklendirdim. Bir sürü çıkartma aldım dolaplarımın üstüne yapıştırdım. Duvarlara fotoğraflar astım. Karanlık ve soğuk odamı biraz da olsa renkli ve sıcak yaptım. Ama içimdeki eksikliği yine kapatamadım. En son tam vazgeçmiştim ki aradığım o rengi sonunda buldum.

Bir insanın hayatımda aradığım renk olabileceği hiç aklıma gelmemişti. İnsanlara anlam yüklemekten kaçınırım çünkü. Ama bu sefer kaçamadım. Bunun üzerine düşünmeye başladıkça daha önceden de bir insanı hayatımın rengi yaptığımı ve o gidince hayatımı renksizleştirdiğimi anladım. Renk kavramı benim kalbimde mutluluğa denk geliyor aslında. Eğer bir şey beni renklendiriyorsa kesinlikle mutlu ediyordur.

Bu insanla birlikte oldukça renklendim diyebilirim. Yeniden zevk almaya başladım hayattan. Uzun zamandan sonra ilk defa renkli bir yaşamım oldu. Çevrem de fark ediyordu bunu zaten. “Yüzüne renk geldi resmen.” diyenler bile oldu zamanla. “Daha renkli bir yaşam istiyorum.” diyen kişi ise aradığı rengi bir köpek sahiplenerek buldu. O köpeğin hayatını değiştirirken onunla birlikte mutlu oldu, renklendi. Şimdi ise en yakın dostu o.

İşte böyle, bizler zamanla aradığımız rengi bulduk hayatımızda. Peki siz? Siz aradığınız rengi bulabildiniz mi?

Leave a Reply