Da-Vincis-Demons

Leonardo-Da-Vinci-WallpaperLeonardo Da Vinci, ressam, heykeltıraş, mimar, müzisyen, matematikçi, mühendis, mucit ve daha pek çok sıfatla birlikte hatırlanabilecek tarihte iz bırakmış bir kişilik… Tarihte bu kadar önemli izleri olan birisinin günümüzde kitaplarda, filmlerde ya da dizilerde sadece ufak bir göndermeyle bile karşımıza çıkmaması neredeyse imkansız gibi, Da Vinci’nin eserleri ve hayatından kesitler de bugüne kadar “Doctor Who”dan “Futurama” ya da “Star Trek”e kadar pek çok yapımda TV dünyasında yer almış olmasına rağmen onun hayatını ana konusu yapan pek fazla eser yapılmamıştır. Tanıyacak olduğumuz dizi ise son zamanlarda yayınlanan en dikkat çekici yapıtlardan biri olan Da Vinci’nin Şeytanları (Da Vinci’s Demons) olacak.

 

Tarihi fantezi türünde olarak nitelendirilebilecek olan dizi Floransa’da yaşayan Leonardo Da Vinci’nin gençlik yıllarını yansıtıyor. “İçindeki şeytanlar” ve ele avuca sığmayan hayal gücü yüzünden babasıyla arasında birbirlerine muhalif oldukları bir ilişkileri vardır, bu muhaliflik sonucu Medici’lerin evinde çalışmaya başlayan Da Vinci’nin, Medici ve Pazzi ailelerinin politik düzenleri ve Katolik kilisesine karşı olan farklı ilişkileri arasında kalır, Pazzi ailesi ve kiliseye çalışan bir casusu arama işine girişir. Bu olaylar gerçekleşirken Da Vinci kendisini Mithras’ın Oğulları (Sons of Mithras) diye anılan gizli bir topluluğun içinde, Book of Leaves adıyla anılan bir kitabı elde etmeye çalışırken bulur. Bu topluluğun üyeleri kendisine geleceği sadece görmeyecek ayrıca onu şekillendirebilecek bir gücü olduğu hakkında bilgilendirirler.

Yapımcılığını Batman üçlemesinin yönetmeni olarak tanıdığımız David Goyer’in yaptığı, ilk olarak 12 Nisan 2013’te yayınlanmaya başlayan dizi ikinci bölümünün ardından ikinci sezon onayını almıştı. İlk sezonu 8 bölümden oluşan dizinin sezon finali 7 Haziran 2013’te yayınlanan bölümle son bulmuştu. Dizinin ikinci sezonunun prömiyeri ise geçtiğimiz cumartesi akşamı yapıldı. İkinci sezonda yayınlanacak toplam bölüm sayısı ise 10 olarak belirlenmiş ve bu bölümlerden iki tanesini yazmak üzere Marvel çizgi roman yazarları Jonathan Hickman ve Matt Fraction ile anlaşılmış. STARZ ve BBC Worldwide kanallarının iş birliğiyle hazırlanan dizi ülkemizde FX kanalından izlenebilmektedir.

Tom Riley, dizi için seçilen ilk aktörmüş. Dizinin yönetmeni ve yapımcısı kendisinin dünya çapında kabul edilebilir bir rol sergileyeceğini düşünmüşler Riley'i seçerken.

Dizinin yönetmeni ve yapımcısı kendisinin dünya çapında kabul edilebilir bir rol sergileyeceğini düşünmüşler Tom Riley’i seçerken.

 

Dizinin başrollerinde yer alan isimler ise şu şekilde; Tom Riley (Leonardo Da Vinci), Elliot Cowan (Lorenzo de’ Medici), Lara Pulver (Clarice Orsini, Medici’nin eşi), Laura Haddock (Lucrezia Donati, Medici’nin metresi), Blake Ritson (Kont Girolamo Riario).

 

 

@RamazanÇetin

Leave a Reply