Bundan birkaç sene önce bir müzik kanalında rastlamıştım Hurts’e. O senenin belki de en popüler şarkılarından biri olan ‘Wonderful Life’ ile bir müzik listesinde yer almaktaydılar. Şarkı fazlasıyla ilgimi çekmişti ve bu grup hakkında daha çok bilgi edinmek istedim. Yaptığım ilk iş, grubun geçmişi hakkında araştırma yapıp kaç albümleri olduğunu öğrenmekti. O gün ilk albümleri olan ‘Happiness’taki bütün şarkılarını dinlemiştim. En sevdiğim pop divası Kylie Minogue ile bir de düet yaptıklarını gördükten sonra bu gruba kanım iyice ısınmıştı. En sevdiğim şarkılarının da Minogue’la düetleri olan ‘Devotion’ olması hiç şaşırtıcı olmamıştı.

Hurts-Exile

Ardından yaklaşık olarak üç sene boyunca yeni bir çalışma yayınlamayan grup, bu yılın başında yeni albümlerinden ilk single’ları ‘Miracle’ı yayınlayarak ben ve benim gibi bir sürü hayranını mutlu ettiler. Ancak daha yayınlanan ilk şarkıdan, yeni albümün ilkinden çok farklı olacağı kesin gibiydi. Daha electro bir sound’a sahip şarkıların bizleri beklediği söyleniyordu. Daha sonra grubun solisti Theo Hutchcraft da ilk albümlerinin daha çok aşk üzerine olduğunu, gelecek albümlerinin ise daha çok şehvet ve seks üzerine olacağını söylemişti. Sonuç olarak ilk single ‘Miracle’ın yayınlanmasının ardından yaklaşık iki ay sonra, yani takvimler 8 Mart’ı gösterdiğinde, Hurts’ün ikinci albümü ‘Exile’ yayınlandı. Albüme en başta büyük bir tereddütle yaklaştım. Şarkıları dinlerken aşırı derecede önyargılı, kapalı bir bakış açım vardı; kendimi sevmemeye odaklamıştım. Ancak zamanla şarkıları tekrar tekrar dinledikçe aslında şarkıların kötü olmadığını, sadece benim dinlemek istediğim şeyin bu olmadığını fark ettim. Sonuç olarak Hurts grubunun bu albümleriyle de çok iyi bir iş çıkarttıklarını söylemek yalan olmaz. Şarkıları, benim yaptığımın aksine, önyargısız dinlerseniz muhtemelen ilk dinlemeyle sizi kendisine çekecek şarkılar bulacaksınızdır.

Albümün yapımında grubun iki üyesi, Theo Hutchcraft ve Adam Anderson ile ilk albüm ‘Happiness’ın da prodüktörü olan Jonas Quant bütün şarkılarda birlikte çalışmışlar. Bu ekibe bazı şarkılarda, Lana Del Rey, Keane, Scissor Sisters gibi isimlerle de çalışan Dan Grech-Marguerat eşlik etmiş.

Albümün eleştirmenlerden aldığı yorumlar da kuşkusuz dinleyicileri ikilemde bırakmış durumda. Bazı önemli eleştirmenler albümü beğendiklerini ve grubun ne kadar cesur olduğunu vurgularken; bazıları da albümü adeta yerden yere vurmuşlar. En iyisi bu kararı sizin dinleyip vermeniz. Albümü iTunes üzerinden alabileceğiniz gibi müzik marketlerde bulmanız da mümkün.

Leave a Reply