Hayatın melankolisi-The melancholia of Life, 2013,  100x60 cm, Karışık teknik-Mixed mediaDamla Özdemir’in 3 boyutlu dijital kolaj çalışmalarını kapsayacak olan “Yeni Vücut” adlı sergi, 2 Mart-7 Nisan tarihleri arasında Galeri İlayda’da sanatseverlerle buluşuyor. Özdemir, kullandığı kadın figürlerinin dönüşümünü özgün bir şekilde biçimlendirerek onlara üç boyutlu vücutlar kazandırmayı amaçlamış. Bu amacında, kullandığı ahşap katmanlar ona eşlik ediyor. Ahşap dışında, pleksiglas ve aynalar da sergide malzeme olarak yer alıyor. Organik bağlarından koparılmış kadın, erkek ve hayvan temsilleri ile onların ‘kendi olma’ süreçleri de sanatçı tarafından eserlerinde kullanılan temalardan.

Damla Özdemir, internet üzerinden topladığı görselleri dijital platformlarda şekillendirerek onlara subjektif bir boyut kazandırıyor. Eserlerinde kullandığı her teknik hareket, komposizyonundaki anlamlı bir parça niteliğinde.

Galeri İlayda adres ve iletişim bilgileri:
Hüsrev Gerede Cad. No:37
Teşvikiye/İSTANBUL
Tel: 0 212 227 92 92
e-mail:info@galleryilayda.com

Galeri hakkında detaylı bilgi için:
www.galleryilayda.com

Not: Galeri, pazar günleri hariç her gün saat 10:00 ile 19:00 saatleri arasında açık olup galerinin altında ve karşısında otopark mevcuttur.

Leave a Reply