NBA’de Miami Heat’ten sonra en iş üstündeki takım olan Denver Nuggets, 15 maçlık galibiyet serisiyle organizasyon tarihindeki en çok üst üste maç kazanma rekorunu bu sene 13’ten yukarıya çekerek geliştirmeye devam ediyordu, ancak bu galibiyet serisindeki oyunuyla elit guardlar arasında söz edilmeye başlanan Ty Lawson’un sakatlığı nedeniyle oynayamadığı maçta Danilo Gallinari’nin 24 sayısının dışında başka bir isimden büyük bir katkı gelmeyince, New Orleans Hornets deplasmanından 110-86 mağlup ayrıldılar ve bu ihtişamlı seri sona erdi. Kendi sahasında 32-3 lük performansıyla ligin en başarılı takımı olarak dikkat çeken Nuggets’ın deplasman karnesi ise yalnızca 17-20. Ancak şunun altını çizmek lazım, 15 maçlık galibiyet serisinde 6 maçı dışarıda kazandılar, özellikle Oklahoma’daki Thunder maçı bu anlamda özel bir galibiyetti. Nuggets’ın Denver,Colorado’daki iç saha maçlarında oldukça başarılı olmasının başlıca sebepleri arasında yatan en önemli unsurlar; ateşli seyircinin oluşturduğu muazzam atmosfer, rakip takımın kentteki yüksek rakımdan etkilenmesine karşın Mavililer’in jet hızında hücum etmeye çok alışkın olması-bir bakıyorsunuz 5-6 saniyede basketi bulmuşlar- Takımın şu yanı da oldukça enteresan ki, bir gün Andre Iguodala çıkıp son anlarda maçı Denver’a getiren basketi atmış, öbür günler bakıyorsunuz bu işi Gallinari, Wilson Chandler hatta geçen hafta son 2 dakikada Philadelphia’ya karşı 9 sayı gerideyken, attığı basketlerle maçı kazandıran Corey Brewer üstlenmiş.Eklemekte fayda var, son hücumda Damien Wilkins’ın şutunu bloklayarak galibiyete katkıda bulunan Anthony Randolph, normal şartlarda uzun rotasyonun son sıralarında yer alan bir isim. Demem o ki, Denver Nuggets’ın gerçek bir süperstarı yok ancak crunch time’da birçok isim elini taşın altına koyabiliyor. Denver’ın iç saha maçlarını izleyenler bilir, takımın göz açıp kapayıncaya kadar hızlı bir şekilde kendi sahasından uzun paslarla çıkıp-pas üstadı Andre Miller sağolsun- Wilson Chandler, Javale McGee, Danilo Gallinari, Corey Brewer ve Kenneth Faried gibi spektaküler smaç yapan isimlerle göze hoş gelen bir fast-break smacının bitirişini izlemek, insanın basketbola olan iştahını kabartıyor.

159705381_crop_exact

George Karl, enerjik öğrencilerine direktif verirken

Memphis Grizzlies’in sürpriz bir biçimde Washington’a kaybetmesi sonucu, bu takımın 1 maç üstünde yer alan Nuggets için haliyle,playoff eşleşmesinde  karşılaşacağı takıma karşı saha avantajı bulundurmak büyük önem taşıyor. 2009’dan bu yana ilk turdan ötesini göremeyen, geçen sene Lakers’a  ilk turda 4-3 elenen Nuggets en azından ilk turdan ötesine gitmek isteyecektir.

Rekora 6 Kala

1971-1972’in 33 maç üst üste maç kazanma rekoruna yalnızca 6 maç uzaklıkta olan, liderleri Lebron James’in kariyerinde en yüzdeli şut attığı, son derece formda olduğu bu dönemde onları yenmek oldukça güç gözüküyor. Şimdi biraz daha zor testler onları bekliyor, zira önce Chicago Bulls’la 27 Mart’ta karşılacaklar, ardından 2 sonraki maçları 31 Mart’ta Teksas’ta San Antonio Spurs’le karşı. O maçın ardından Florida’da sakatlıklarla boğuşan Knicks’i konuk edecekler. Bu noktaya kadar olan maçları da kayıpsız geçerlerse artık rekoru kırmaları önünde ciddi bir engel olmayacak; sonraki maçları görece daha zayıf olan, üst sıralarda yer almayan Doğu takımlarına karşı.

 

Denver Nuggets’ın seyircileri coşturan o müthiş fastbreak i ;

http://www.youtube.com/watch?v=y2APrukbzMw

Leave a Reply