manseekingwoman

Yirmili yaşların sonundaki pek çok kişinin en korktuğu şeylerdendir sanırım, uzun süreli ciddi bir ilişkiden ayrılıp yeniden başlamak. Bu sene FXX‘te yayınlanmaya başlayan ‘Man Seeking Woman’ dizisinin ana konusu da bu olmuş. Yirmi yedi yaşındaki saf ve tatlı sözlü Josh Greenberg‘ün, uzun süreli sevgilisi Maggie‘yle olan ilişkisinin bitmesinden sonra aşk hayatına yeniden açılmakta yaşadığı zorlukları ve maceraları eğlenceli bir şekilde seyirciye anlatılıyor. Tabii ki; çevresinden yardım almakla başlayan bu yeni aramalarda Josh, başarılı ve aklı başında ablası Liz ve yakın arkadaşı Mike başta olmak üzere, pek çok kişinin etkisinde kalıyor. Tahmin edilebileceği gibi Liz ve Mike’ın Josh için istedikleri olaylar da birbirinden çok farklı şeyler; Liz, Josh’un düzgün birisiyle bir an önce evlenip bekar hayatından kurtulmasını isterken, Mike, Josh’la birlikte bekar hayatının faydalarını sürmek istiyor. Bu olayların oluşu, çok abartılı ve gerçeküstü bir şekilde gerçekleşiyor. Bölümlerin çoğunda yeni bir ilişkinin başlaması ve onu devam ettirme çabaları sırasında yaşanan çelişkiler, tahmin edemeyeceğiniz kadar abartılı bir şekilde anlatılıyor.

Dizide günümüzde yaşanan ilişkilerin sorunları, akıllı telefon uygulamalarının günlük hayattaki etkisi, flört döneminde nasıl konuşacağına emin olamama, evlilik/bağlanma korkusu, kendine güvensizlikten dolayı yaşanan kıskançlık sorunları, derin olmayan bir bakış açısı yüzünden yavaş ilerleyen/ilerlemeyen ‘ilişkimsi’ler, ailelerin hafif ciddi ilişkiler karşısında verdiği tepkilerin etkileri gibi pek çok konuya değiniliyor.

Hemen hemen bütün konular, başarılı ve zekice bir şekilde işleniyor. Özellikle, gerçekleşen olaylara göre kullanılan sembolizmi çok başarılı buldum ben. Diziyi en kısa şekilde tanımlamak gerekirse, gerçek olayları alıp onları yepyeni ve çok abartılı bir şekilde seyirciye anlatıyor. Yaşanan olaylarla olmasa da; anlatım şekliyle özgün bir dizi izlemeyi düşünüyorsanız, kesinlikle kaçırmamanız gereken bir dizi.

Simon Rich’in The Last Girlfriend on Earth adındaki kısa hikayelerine dayanan dizinin prodüktörleri arasında, Saturday Night Live ve Late Night şovlarının prodüktörlüğünü yapmış olan Lorne Michaels da bulunuyor. Dizinin başrolünde ise, Million Dollar Baby ve Tropic Thunder gibi filmlerdeki rollerinden tanıdığımız Jay Baruchel yer alıyor. Dizinin kısa tanıtım videosunu buradan izleyebilirsiniz. İlk sezonunun son bölümü Perşembe günü yayımlanacak olan dizi, Mart ayının başında yine 10 bölüm olacak ikinci sezonu için yenilendi.

 

 

Leave a Reply