Korku, drama ve heyecan…

Victoria dönemi Londra’sını o dönemin meşhur hayali karakterlerini bir araya getirerek anlatan yepyeni dizi “Penny Dreadful”da hepsi bir arada. 19. yüzyıl İngiltere’sinin en popüler kurgu türü olan ve ismini her hafta yeni serisinin1 penny’ye satılmaya başlamasıyla ucuz ve yeni bir edebi tür oluşturan ‘penny dreadful’lardan alan “Penny Dreadful” izleyiciye yepyeni bir dünya sunuyor.

Defalarca Oscar Ödülü adaylığı bulunan John Logan tarafından yapımcılığı üstlenilen ve psikoseksüel bir korku dizisi olarak tanımlanan dizinin ilk bölümü 11 Mayıs’ta televizyonda yayınlandı. Dizideki karakterler arasında kimler yok ki: Oscar Wilde’ın yayınlanmış tek romanı The Picture of Dorian Gray‘in ana karakteri Dorian Gray, Bram Stoker’ın Dracula‘sında yer alan Mina Murray ve babası Sir Malcolm Murray, Mary Shelley’nin Frankenstein romanının başkarakteri Dr. Victor Frankenstein ve Frankenstein’ın “canavarı”  bu karakterlerden sadece bazıları.

Vanessa-Ives-penny-dreadful-36895708-2400-3263

Eva Green’in dizide canlandırdığı karakter: Vanessa Ives

“Bu birbirinden popüler karakterleri kimler canlandırıyor ya da nasıl bir olayda bir araya getirmişler ki?” sorularınızı duyar gibiyim. Önce dizinin oyuncularını tanıyalım; Dorian Gray rolünde, rekor kıran Spider-Man: Turn of Thee Dark müzikalinde Peter Parker karakteriyle yer alan Reeve Carney var. Sir Malcolm Murray karakterini ise James Bond filmlerinden ikisinde, The Living Daylights ve Licence to Kill, James Bond karakterini canlandıran Timothy Dalton var. Victor Frankenstein rolünü İngiliz aktör Harry Treadaway üstlenirken Frankenstein’ın canavarı rolünü en son Bond filmi Skyfall’da Bill Tanner karakterini canlandıran Rory Kinnear üstlenmiş. Dizinin başrollerinde yer alan kadın oyuncuları ise The Dreamers, 300: Rise of An Empire gibi filmlerden tanıdığımız Eva Green ve Doctor Who’da canlandırdığı Rose Tyler karakteriyle tanıdığımız Billie Piper… Bu denli deneyimli ve güçlü bir kadro tabii ki sizi hayal kırıklığına uğratmıyor, bence özellikle Eva Green dizide inanılmaz derecede başarılı bir rol sergiliyor.

Sir Malcolm Murray’nin kızı Mina Murray’nin doğa üstü yaratıklar -vampirler- tarafından kaçırılması sonucunda kızını aramaya başlayan Sir Malcolm Londra’da yaşayan ve “korkusuz” olarak nitelendirdiği kişilerden yardım alarak kızını aramaya başlar ve dizideki karakterlerden bazılarının bir araya gelme sebebi de bu olur.

 

Penny-Dreadful-cast-photo-HQ-penny-dreadful-36910119-3600-2446

Dizinin ana kadrosu

Henüz sadece üç bölümü yayınlanan dizide daha netliğe kavuşmayan birkaç olay varken, bazı karakterlerin olayla bağlantısı da henüz açıklanmadığından ancak bu kadar bilgi verebiliyorum. Dizi ve filmlerle ilgili en büyük online veritabanı olan IMDB’de dizinin puanı yedi binin üzerinde kullanıcının katılımıyla 10 üzerinden 8.7 olarak değerlendirilmiş. Kritikler tarafından yapılan yorumlar sonucunda Metacritic’te oluşan ortalama puanı ise 100 üzerinden 71 olmuş. Genel olarak pek çok kişi tarafından olumlu yorumlar alan dizinin ilk sezonu 8 bölüm olacakmış, ikinci sezon için yenilenip yenilenmeyeceği ise dizinin hayranları arasında büyük bir merak konusu…

Leave a Reply