enhanced-14136-1407433279-9

Sürekli benzer tipte oyuncuların yer aldığı, birbirine çok benzeyen hikayelerin anlatıldığı yabancı dizilerden sıkıldınız ve kendinize farklı bir dizi mi arıyorsunuz? O zaman iki hafta önce prömiyerini yapan “How to Get Away With Murder”a bir göz atmalısınız. Belki de uzun zamandır aradığınız ama bulamadığınız dizinin ta kendisidir.

Dean01

Alfred Enoch Harry Potter serisinde Dean Thomas karakterini canlandırıyordu.

Diziyle ilgili ayrıntılara geçerken gelin; ilk olarak şu anda Amerika’da ekranlarda olan dizilerden farklarını da inceleyelim. “How to Get Away With Murder”ın diğer diziler arasından en farklı olduğu nokta oyuncu kadrosu. ABD’de yayınlanan pek çok dizinin başrollerinde genel olarak beyaz,heteroseksüel bireyler yer alıyor,fakat”Murder”da bu olay yok.Dizinin ana karakteri siyahi bir kadın. Hem bir avukat hem de bir hukuk profesörü olan Annalise Keating çok yönlü bir karakter ve bu çok yönlülüğünü başarıyla yansıtan bir aktris tarafından canlandırılıyor.İki defa Oscar adaylığı bulunan Viola Davis uzun bir aradan sonra bu diziyle televizyona geri dönüyor.
Dizinin erkek ana karakteriyse yine siyahi birisi, Wes Gibbins. Profesör Keating’in sınıfındaki öğrencilerden biri olan Wes’i Harry Potter serisiyle kariyerine başlayan Alfred Enoch canlandırıyor. Profesör Keating’in her sene yanında çalışması için dört başarılı öğrencisini seçmek gibi bir geleneği vardır, bu dört öğrenci arasında kendisine yer bulamayan Wes ise “kaderin bir cilvesi” tadında beşinci öğrenci olarak seçilir. Annalise’in öncelikli olarak seçtiği dört öğrenci ise birbirlerinden çok farklılar. Sınıfın en başarılısı olarak sunulan isim Connor Walsh dizinin eşcinsel karakteri, fazlasıyla hırslı birisi olan Connor istediğini elde etmek için her yolu denemeyi göze almış birisi, bu karaktere hayat veren isimse yıldızı yeni yeni parlamaya başlayan yakışıklı oyuncu Jack Falahee. En az Connor kadar hırslı ve başarılı olan Michaela Pratt, Aja Naomi King tarafından canlandırılıyor. Nişanlısı olan bu siyahi kadın da Annelise’in favori öğrencileri arasında yer alıyor. Meksikalı oyuncu Karla Souza’nın canlandırdığı, şimdilik fazla sessiz olmasıyla dikkat çeken Laurel Castillo da seçilmiş öğrenciler arasında. Dizinin ana karakterleri arasındaki tek beyaz ve heteroksüel erkek ise Asher Millstone. Bu karakteri canlandıran isimse “Orange is the New Black”teki John Bennett rolüyle tanıdığımız Matt McGorry. Annalise Keating’in bürosundaki ortakları Frank Delfino ve Bonnie Winterbottom’ı sırasıyla Charlie Weber ve Liza Weil canlandırıyorlar. Annalise’in kocası Sam Keating rolünü Tom Verica oynarken, Annalise’in sevgilisi rolünde de Billy Brown’ı görüyoruz.

Dizinin konusuna gelecek olursak; “How to Get Away With Murder” hukuk profesörü ve savunma avukatı olan Annalise Keating ve dört öğrencisinin, dâhil oldukları bir cinayeti örtbas etmeye çalışırken hayatlarının ne şekilde değiştiğini gösteriyor. O aşamaya nasıl geldikleri, gelirken neler yaşadıkları ve hangi psikolojide olduklarını yansıtıyor. Bazı sahneleri için ileri-geri zaman değişikliği yaşadığından olayların nasıl geliştiğini anlamak zaman zaman zorlasa da bu sezon boyunca dikkatleri çekecek bir dizi olmuş kesinlikle. Yayınlandığı ilk gece on dört milyonun üzerinde bir seyirciye ulaşan dizi aynı zamanda eleştirmenler tarafından da beğenilmiş durumda. Henüz iki bölünü yayınlanan dizinin bu sezon toplamda on üç bölümü olacak. Önümüzdeki sene içinse yirmi iki bölüme çıkması bekleniyor. Oyunculuğu konusunda çok olumlu yorumlar toplayan Viola Davis’in de önümüzdeki Altın Küre ve Emmy Ödül törenlerinde adaylığa sahip olması da beklentiler arasında.

Leave a Reply