Chuck

Chuck karakterini canlandıran Zachary Levi ve Sarah rolündeki Yvonne Strahovski

Devir değişti, günümüzde özellikle gençlerin tercihi artık Türk dizileri değil genellikle Amerikan yapımı diziler oluyor. Gerek kurgusu olsun, seyir kalitesi olsun bu dizilerin maalesef Türk dizilerinden daha iyi olduğunu söylemek çok da zor değil. Tabii yabancı dil geliştirmek de bu dizileri izleme sebeplerinin başında geliyor aslında.

Amerikan tarihinin tozlu sayfalarına karışmış fakat hala tadı damağımızda kalan öyle diziler var ki izlenmeden geçilmemesi gerekir. Şüphesiz en akılda kalıcı olanlarından biri de 5 sezon boyunca yayın hayatını başarılı bir şekilde sürdüren Chuck. Özellikle aksiyon-komedi dalına ilgi duyanlar için inanılmaz bir keyif yaşatan dizi yayın hayatına 2007 yılında merhaba demişti ve finalini de 2012 yılında yaparak seyircilerine veda etmişti. Bu mükemmel kurgu Josh Schwartz ve Chris Fedak’ın kalemlerinden çıkma. Ana karakter Chuck karakterini muhteşem şekilde üstüne giydiren Zachary Levi sempatikliğiyle de dizinin izleyici kitlesinin artmasında önemli bir etken. Levi’ye yardımcı olarak dizide yer alan diğer oyuncular ise; Yvonne Strahovski (Sarah), Adam Baldwin (John), Joshua Gomez (Morgan). Tabii bu oyuncuların da katkısı küçümsenmeyecek derecede fazla. Konusunu merak edenler için ufak biz özet geçmek gerekirse:

Adam Baldwin (Casey), Sarah Lancaster (Ellie), Joshua Gomez (Morgan),Yvonne Strahovski (Sarah) ve Zachary Levi (Chuck)

Olaylar baş karakter Chuck’ın etrafında döner aslında. Chuck, Stanford Üniversitesi’nden atılmasına sebep olan Bryce adlı bir arkadaşından yıllar sonra gizemli bir e-posta alır. Bryce CIA’de çalışmaktadır ve gizli devlet sırlarını ele geçirir. Bu sırları içeren binlerce resimden oluşan elektronik postayı öldürülmeden önce Chuck’a gönderir. Birleşik Devletler’in en gizli sırları Chuck’ın zihnine kaydedilir. Böylece birdenbire CIA’ın en değerli varlığı haline gelir ve hayatı eski monotonluğundan sıyrılarak köklü bir değişim yaşar. Bu olaydan sonra Chuck’ı koruması için iki CIA ajanı gönderilir ve kendisine eşlik eden CIA ajanları Sarah ve Casey’nin başından birçok komik ve komik olduğu kadar da tehlikeli olaylar geçer. Beceriksiz ajan Chuck hiçbir ajanlık eğitimi görmemesine rağmen en iyi CIA ajanı olma yolundadır.

Dizinin kurgusu bazı yerlerde seyircileri şaşkına çeviyor ve yapılan akılcı hamlelerle dizi her geçen gün bir adım daha ileriye gidiyor desek yalan olmaz. Dizideki oyunculuklar gerçekten çok samimi bu da dizinin kurgudan çok gerçekliğe yakın olduğunu hissettiriyor seyirciye ve adeta diziyi izlemek yerine o heyecanı bizzat oyuncularla birlikte yaşayabiliyorsunuz. IMBD’den aldığı 8.1 puan da söylediklerimde ne kadar haklı olduğumun bir göstergesi. Eğer siz de aksiyon-komedi severlerden biriyseniz bu dizide hem eğlenmek hem heyecanlanmak garanti. Bu eşsiz tat dizilerde kolay bulunmayan cinsten doğrusu. Sizin de ilginizi çektiyse eğer izlemeniz tavsiye edilir.

Leave a Reply