Johnny Depp: ‘Üçkağıtçı Mortdecai’

Johnny Depp, adını duyduğumda beni en çok heyecanlandıran aktörlerin başında geliyor. Doğal olarak filmlerini de ilgiyle takip ediyorum. 30 Ocak’tan itibaren beyaz perdede olan filme, fırsat bulduğum ilk anda gittim. David Koepp’un yönetmenliğini yaptığı filmde; Johnny Depp başrolü oynarken, Gwyneth Paltrow ve Paul Bettany ona eşlik ediyor. ABD yapımı aksiyon- komedi filminin senaryosu da, yönetmeni David Koepp ve Eric Aronson’a ait. Film hakkındaki fikirlerimi paylaşmadan önce, konusuna bir göz atalım:

Charlie Mortdecai, (Johnny Depp) hali vakti yerinde olan ve Londra şehrinde yaşayan bir sanat simsarıdır. Üniversite yıllarında tanıştığı ve sonrasında evlendiği karısı Johanna’ya (Gwyneth Paltrow) deli gibi aşıktır. Son günlerde maddi açıdan çöküntüye giren Mortdecai, çıkış yolu aramaktadır ve o çıkış yolunu bir Goya tablosunda bulur. Bu tablonun en büyük farkı ise; Nazi’lere ait mal varlıklarıyla dolu bir hesap numarasını içinde barındırmasıdır. İngiliz gizli servisi Mı5, Charlie’ye bu tabloyu bulması karşılığında bütün borçlarını sileceğini bildirir. Charlie de, sadık yardımcısı Jock (Paul Paltrow) ile birlikte hayatı pahasına tablonun peşine düşer.

Filmi izlediğimde, gerçekten bir iç çekerek “Aah ah, nerede o eski Johhny Depp” dedim. Açıkçası, filmi çok başarılı bulduğum söylenemez. Sıradan bir senaryo, güzel oyunculuklar; fakat vizyona giren herhangi bir aksiyon filminden farkı var mı derseniz, çok yok derim. Belki de ben Johnny Depp’i onun en güzel filmleriyle onu tanıdım; bu yüzden son zamanlarda yaptığı filmler (Evrim, Maskeli Süvari, Karanlık Gölgeler vs.) çok da başarılı gelmiyor.

IMDB puanı 5.4 olan film, biraz oyuncunun bir diğer filmi olan ‘Turist’in havasında; fakat kıyaslamak gerekirse Turist’in çok daha kaliteli olduğunu söylemek mümkün. Ama bir müjdeli haber vererek yazımı sonlandırmak istiyorum; özlediğimiz Captain Jack Sparrow, 2017 yılında tekrar karşımıza çıkacak. Karayip Korsanları: Ölü Adamlar Masal Anlatamaz, 2 yıl sonra beyaz perdeye düşecek, umarım gerçek Johnny Depp’i orada doyasıya görebiliriz. Üçkağıtçı Mortdecai’i merak edenler ve fragmanına göz atmak isteyenler buradan izleyebilir:

Leave a Reply