Komedyen deyince aklımıza gelen isimlerin en başında belki de o var. Yaptığı stand-up gösterileriyle olsun, çıkardığı filmlerle olsun her zaman dillerde olmayı başardı ama bu gösteri komedi dünyasında onu zirveye oturttu diyebiliriz. Yakın zamanda daha ziyade yazdığı ve yönettiği filmlerle öne çıkan Cem Yılmaz, bu sefer yaptığı stand-up gösterilerini derlediği filmiyle komedyen yönünü beyaz perdeye taşıyor. İnsanların gündelik hayatında karşılaştığı fakat üzerinde durmadan geçip gittiği hayata dair bir çok ayrıntıyı kendisine has mizah anlayışı ile değerlendiren Cem Yılmaz, ne kadar sıra dışı bir gözlem gücü olduğunu da bu vesileyle yeniden ispatlıyor. Ünlü komedyen daha çok yaşadığı komik veya trajı komik olayları seyircisiyle buluşturuyor.

“CM101MMXI Fundamentals” adıyla sergilenen ve kapalı gişe oynayan gösterilerin beyaz perde için çekilmiş hali olan tek kişilik yapımın yönetmenliğini Murat Dündar üstleniyor. Görüntü yönetmenliği ise Gökhan Tiryaki ve Şükrü Ayar’a ait. Kadın erkek ilişkilerinin, basit gibi görünen bir yemek siparişinin ve hatta bir cenaze töreninin ne kadar komik olabileceğini seyircisi ile paylaşan Cem Yılmaz, seyircilerine uzun yıllar unutamayacakları bir performans ile bol kahkahalı bir seyir vaad ediyor.

3 Ocak 2013te beyaz perdede yerini alan gösteri, toplamda 2.387.503 seyirciye ulaşıp büyük bir başarıya imza attı. Gerçi ünlü şovmen bu tür başarılara alışık olsa da sinema severlerin karşısına farklı bir yapımla çıkmak onu da çok heyecanlandırmışa benziyor.

Öte yandan son günlerde en çok konuşulan konu ise Şahan Gökbakar’ın geçtiğimiz günlerde çıkardığı filmle Cem Yılmaz’ın karşılaştırılması oldu çünkü Celal ile Ceren çıktığı ilk hafta Cem Yılmaz’ın 2 haftalık zirvesini elinden aldı.  Fakat ben bu karşılaştırılmanın yapılmasını doğru bulmuyorum çünkü kulvarları farklı bu 2 film kıyaslamayı pek hak etmiyor. İki komedyen de başarısını kanıtlamış kişiler, her ikisine de yaşattıkları görsel şölen için teşekkür ediyor ve bir sonraki filmlerini de dört gözle beklediğimizi belirtmek istiyoruz. Fragmanına da farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Cem Yılmaz, seyirciyi de şaşırtmayı başardı. Meraklısı için fragmana bu adresten ulaşmak mümkün:

Leave a Reply