Ekranların sevilen yarışması O Ses Türkiye dün gece şampiyonununu alkışladı. Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunumunu üstlendiği ve jüri koltuğunda ise Mustafa Sandal, Murat Boz, Hadise ve Hülya Avşar’ın oturduğu, Türkiye’ye unutulamaz sesler kazandıran yarışmanın finali dün gece yaşandı. Final, takımından kimseyi gönderemeyen Hadise için buruk geçse de 2 yarışmacısıyla katılan Murat Boz ve tek yarışmacılarıyla finale ortak olan Mustafa Sandal ve Hülya Avşar için oldukça heyecanlıydı. Geçen senenin şampiyonu olan Murat Boz bu sene de bir hayli hevesli olmasına rağmen birinciliği Mustafa Sandal’ın takımından Mustafa Bozkurt’a kaptırdı. 4 finalist de sahnede aklımızda uzun bir süre yer edecek performanslara imza attı.

1

Yarışmanın yarısına gelindiğinde halk oylamalarıyla 2 kişiye veda edildi. Bunlardan ilk isim henüz 16 yaşındaki Berkay Taşkın olurken 2. ses ise Onur Uğuş oldu. Finale kalan Ayda Mosharraf ve Mustafa Bozkurt iki kez daha performans sergileyerek Türkiye’nin en güzel sesi olmak için mücadele verdiler. Gecenin en heyecan verici kısmı hiç şüphe yok ki oylama bölümüydü. %60’a %40lık bir üstünlükle Ayda’yı arkasında bırakan Mustafa Bozkurt halk tarafından Türkiye’nin en iyi sesi seçildi. Ahmet Kaya şarkılarını çok başarılı bir şekilde seslendiren Mustafa, finalde söylediği hareketli şarkıyla o dalda da ne kadar başarılı olduğunu seyirciye ispat etti.

2

Yarışmaya damgasını vuran bir diğer şey ise takımlarıyla mikrofon başına geçen jüri üyeleri oldu. Her bir jüri üyesi yarışmacısıyla bir performans sergiledi. Bu performanslardan da uzun bir süre unutulamayacak olan Hülya Avşar’ın performansıydı. Hülya Avşar hem şarkının başında hem de ortasında kendi şarkısının sözlerini unuttu. Talihsiz anlar yaşayan jüri üyesi performanstan sonra ‘Onur’un yakışıklılığı karşısında sözleri unuttum, umarım oylamaya yansımaz’ diye konuştu. Yine de izleyenlere güzel bir müzik şöleni yaşatan yarışmanın bitmiş olması üzücü. Yeni bölümlerini izlemek ve yeni sesler duymak için sabırsızlanıyoruz. İzleme fırsatı bulamayanlar için şampiyon Mustafa Bozkurt’un performansına buradan ulaşabilir;

http://www.youtube.com/watch?v=4SoZyZPYKv0

Leave a Reply